Foto: AFP/Scanpix

"Mercedes" komandas vācu pilots Niko Rosbergs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) ASV "Grand Prix" izcīņas otrajā treniņbraucienu sesijā.

Rosbergs, kurš ir čempionāta kopvērtējuma līderis, ātrāko apli veica minūtē un 37,358 sekundēs, gandrīz par divām sekundes desmitdaļām pārspējot austrālieti Danielu Rikjardo ("Red Bull").

Tikmēr otrs "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš uzrādīja labāko apļa laiku pirmajā treniņbraucienā, šoreiz bija gandrīz trīs sekundes desmitdaļas lēnāks par Rosbergu, ieņemot trešo vietu.

Savukārt tālāk palika vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari"), nīderlandiešu talants Makss Verstapens ("Red Bull") un vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India").

Jau ziņots, ka pirmajā treniņu sesijā Hamiltons Ostinas trases apli veica minūtē un 37,428 sekundēs, par 0,315 sekundēm apsteidzot Rosbergu.

Abiem "Mercedes" pilotiem sekoja Verstapens, kurš bija teju divas sekundes lēnāks par Hamiltonu. Ceturtais ātrākais aplis bija "Ferrari" pieredzējušajam somu pilotam Kimi Reikenenam, piektais bija Hilknebergs, bet pirmo sešinieku noslēdza "Williams" autosportists Valteri Botass.

Sestdien Ostinā tiks aizvadīts noslēdzošais treniņš un arī kvalifikācija, savukārt pašas sacensības gaidāmas svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderim Rosbergam ir 313 punkti, bet viņam ar 280 punktiem seko Hamiltons. Savukārt 212 punktus iekrājis trešajā vietā esošais Rikjardo, kuram ar 160 punktiem seko Reikenens.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līdere "Mercedes" tikusi pie 593 punktiem, triumfu sev čempionātā nodrošinot jau iepriekšējā posmā. Tikmēr "Red Bull" ir 385 punkti, bet "Ferrari" iekrājusi 335 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!