Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itāļu MotoGP sērijas pasaules čempionāta motobraucējs Valentino Rosi vēlas turpināt sacīkstes nākamajā gadā, kad viņam būs 42 gadi, taču vispirms viņš grib redzēt, cik konkurētspējīgs ir šajā sezonā, sportists sestdien atklāja "Yamaha" komandas "YouTube" kanālā.

Virkne MotoGP sacīkšu ir atliktas līdz augustam Covid-19 pandēmijas dēļ, un tās, visticamāk, atsāksies pēc lielo pasākumu un sporta pulcēšanās aizliegumiem.

Rosi pametīs galveno "Yamaha" komandu 2020. gada beigās, bet viņam ir garantēta vieta vienības satelītkomandas "Petronas Yamaha SRT" tērpā, apmainoties vietām ar 21 gadu veco franču braucēju Fabio Kvartararo.

"Domāju, ka man par braukšanu arī nākamgad būtu jāizlemj pirms šīs sezonas sacīkšu sākuma, jo visoptimistiskākajā situācijā mēs ceram sacīkstes uzsākt sezonas otrajā pusē – augustā vai septembrī, ja viss būs labi," Rosi teica "Yamaha Q&A" tiešraidē "YouTube".

"Man lēmums ir jāpieņem iepriekš. Es gribu turpināt, bet man jāpieņem šis lēmums, neveicot nevienu sacīksti. Tas nav labākais veids, kā beigt karjeru, jo situācija ir tāda, ka varbūt mēs 2020. gadā arī nemaz nebrauksim sacīkstēs. Tāpēc taisnīgāk būtu piedalīties vēl vienā čempionātā un varbūt beigt karjeru pēc tā. Es ceru turpināt braukt 2021. gadā," viņš piebilda.

Rosi ir fenomens motosportā – deviņkārtējs pasaules čempions visās kategorijās ar septiņiem tituliem prestižākajā MotoGP klasē.

Viņš ir vienīgais braucējs, kurš ir sacenties vairāk nekā 400 "Grands Prix", kā arī var lepoties ar visilgāko uzvarētāja karjeru ar vairāk nekā 20 gadu starpību starp pirmo un pēdējo uzvaru, no kurām 89 panākumi svinēti MotoGP kategorijā.

Itālis janvārī paziņoja, ka viņam ir vajadzīgs atbildēt uz dažiem jautājumiem dažās pirmajās sezonas sacīkstēs, pirms viņš apņemas piedalīties vēl arī 2021. gada čempionātā.

Dzīvojot izolācijā mājās Itālijas austrumos, viņš saka, ka pandēmija viņu ir novedusi grūtā situācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!