Foto: Imago/Scanpix/LETA

Kritienu piedzīvojot leģendārajam itālim Valentino Rosi, šī gada čempions Marks Markess no Spānijas pasaules motošosejas čempionāta 18. posma – Malaizijas "Grand Prix" – sacensībās prestižākās "MotoGP" ieskaitē.

"Repsol Honda" komandas braucējs Markess svētdienas sacensības sāka vien no septītās vietas. Viņš sestdien guva uzvaru kvalifikācijā, taču viņam tika piešķirts sešu starta vietu sods par cita braucēja traucēšanu.

Tikmēr pārliecinošu sniegumu svētdienas sacensībās sākotnēji demonstrēja Rosi no "Movistar Yamaha" komandas, tomēr 16. aplī viņš nokrita no sava motocikla, kas Markesam ļāva viņu apsteigt.

Noslēgumā Markess guva uzvaru, aiz sevis atstājot spāni Aleksu Rinu no "Suzuki Ecstar" komandas un citu "Yamaha" rūpnīcas vienības braucēju Žoanu Zarko no Francijas.

Savukārt Rosi tika līdz finišam, taču ierindojās tikai 18. vietā. Malaizijā viņš uzvaru nav izcīnījis jau kopš 2010. gada.

Oktobrī Markess priekšlaicīgi jau piekto reizi kļuva par "MotoGP" čempionu.

Līdz šīs sezonas beigām atlicis vairs tikai viens posms Valensijā, bet kopvērtējuma līderis Markess iekrājis 321 punktu, kamēr otrais ar 220 punktiem ir itālis Andrea Dovicioso no "Ducati". Savukārt trešo vietu ar 195 punktiem ieņem Rosi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!