Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pozitīva Covid-19 testa dēļ pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases "MotoGP" braucējs Valentino Rosi nevarēs piedalīties nedēļas nogalē gaidāmajās Aragonas "Grand Prix" sacensībās.

Sacensības Aragonas trasē paredzētas šajā nedēļas nogalē, taču 41 gadu vecais Rosi atklāja, ka viņam, iespējams, nāksies izlaist arī nākamo etapu, kas pēc nedēļas notiks turpat Aragonā.

"Šorīt pamodos un nejutos labi. Man sāpēja kauli un jutu vieglu drudzi, tāpēc nekavējoties zvanīju ārstiem, kuri mani pārbaudīja divas reizes," teikts Rosi paziņojumā.

Sportists norādīja, ka iepriekš otrdien veiktais tests bijis negatīvs. To pašu uzrādījušas arī pirmās pārbaudes pēc sliktās pašsajūtas, bet ceturtdien pēdējie rezultāti bijuši pozitīvi.

Fabio Kvartararo deviņos posmos izcīnījis 115 punktus, otrais ar 105 punktiem ir Hoans Mirs, bet tālāk ar 97 un 96 punktiem seko Andrea Doviciozo un Maveriks Vinjaless.

Pirmais sezonas etaps bija paredzēts 8.martā Katarā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ "MotoGP" sportisti meistarsacīkstes uzsāka tikai jūlija beigās Spānijas pilsētā Heresā.

Sezonas kalendārs paredz, ka šosezon notiks vismaz 14 posmi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!