Foto: LETA
Talantīgais Somijas autosportists Kalle Rovanpera, kurš startē ar Latvijas licenci, sestdien turpināja dominēt Latvijas rallija čempionātā un triumfēja arī Gulbenes apkārtnē notikušajā rallijā "Sarma 2017".

Vienā dienā aizvadītajā Latvijas čempionāta otrajā etapā Rovanpera ("Škoda Fabia R5") bija labākais visos astoņos ātrumposmos, kopvērtējumā par 38,35 sekundēm apsteidzot krievu Nikolaju Grjazinu ("Škoda Fabia R5"), kurš arī startē ar Latvijas licenci.

16 gadus vecais Rovanpera pagaidām ir triumfējis pilnīgi visos līdz šim aizvadītajos Latvijas čempionāta "dopos", jo janvārī viņš bija labākais rallija "Alūksne" visos desmit ātrumposmos. Soms ir pērnā gada Latvijas čempions.

Grjazins bija otrais ātrākais septiņos no astoņiem dopiem un tikai vienā viņu apsteidza arī igauņu pilots Georgs Gross ("Ford Fiesta WRC"), kurš "Sarmā" izcīnīja trešo vietu, uzvarētājam jau zaudējot vairāk nekā divas minūtes.

Gross startēja ar "Ford" automašīnu, ar kuru 2015. un 2016. gadā pasaules rallija čempionātā brauca igauņu pilots Ots Tanaks. Šīs pilotam bija pirmās sacensības kopš 2013. gada, bet viņa stūrmaņa amatā atgriezās Raigo Molders, kurš pēdējās sezonās ar Tanaku brauca pasaules čempionātā.

Ceturto vietu ieņēma Jānis Berķis ar stūrmani Edgaru Čeporju ("Ford Fiesta R5"), kuri jau atpalika gandrīz četras minūtes.

Šīs četras ekipāžas arī ieņēma pirmās vietas LRČ klasē.

LRČ2 klases ieskaitē labākais bija pieredzējušais pilots Jānis Vorobjovs ("Mitsubishi Lancer Evo X). Šo grupu veido starptautiski zināmā N4 klase.

Tikmēr LRČ3 klasē, kurā šogad apvienotas vienas ass piedziņas automašīnas ar maksimālo motora darba tilpumu līdz 2000 kubikcentimetriem, triumfēja igauņu pilota Kena Torna ekipāža, kurš startē ar "Ford Fiesta R2T" automašīnu.

Šis bija pirmais oficiālais rallijs arī slavenā autosportista Petera Solberga 15 gadus vecajam dēlam Oliveram, kurš startē ar Latvijā izdotu licenci. Viņš pēc trim ātrumposmiem bija 31. vietā un ceturtajā vietā savā ieskaites klasē, bet ceturtajā dopā vienā trases līkumā saslīdēja, pārsita radiatoru un nevarēja turpināt sacensības.

Šosezon Latvijas čempionātā rallijā tiks aizvadīti seši posmi. Trešais maijā risināsies rallijā "Talsi", jūlijā risināsies rallijs "Latvija", kam sekos posms augustā "Viru" rallijā, Igaunijā, bet čempionāts noslēgsies oktobrī ar ralliju "Liepāja", kas reizē būs arī Eiropas čempionāta noslēdzošais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!