Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas telekompānija RTL Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Vjetnamas posma pārraidi koronavīrusa dēļ producēs no Ķelnes.

Jau ziņots, ka koronavīrusa dēļ pārcelts 19. aprīlī paredzētais F-1 pasaules čempionāta posms.

Ķīnā aprīļa vidū bija iecerēts sezonas ceturtais posms aiz etapiem Austrālijā, Bahreinā un Vjetnamā. Posms pārcelts, jo rīkotāju galvenā rūpe ir par to, lai personālam, čempionāta dalībniekiem un līdzjutējiem nebūtu veselības un drošības apdraudējumu.

Sporta veida eksperti gan norādīja, ka varētu tikt pārcelts arī Vjetnamas posms Hanojā, kas atrodas vien aptuveni 150 kilometrus no Ķīnas robežas. Tiesa, šobrīd tiek ziņots, ka 5. aprīlī iecerētais posms noritēs kā plānots.

RTL ir viena no trim telekompānijām, kurām pieder tiesības Vācijā pārraidīt F-1 sacīkstes. Kanāls, kas plaši atspoguļo sacensību norisi, pieejams arī Latvijā.

Vjetnamas posma norisi RTL retranslēs no vietējā kanāla, bet pārējais darbs pie etapa pārraidīšanas tiks veikts Ķelnē.

"Mēs esam ļoti atbildīgi mūsu darbinieku priekšā," pauda RTL vadītājs Manfrēds Lope.

Iepriekšējo reizi F-1 posmu atcēla 2011. gadā, kad etaps Bahreinā nenotika tobrīd valstī valdošās politiskās nestabilitātes dēļ.

Jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir sasniedzis 2004. Vīrusa uzliesmojums sākās decembrī savvaļas dzīvnieku tirgū Hubei provinces administratīvajā centrā Uhaņas pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!