Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Ferrari" pilots Karloss Sainss piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta desmitā posma - Lielbritānijas "Grand Prix"- otrajos treniņbraucienos.

Sainss otrajā treniņu sesijā apli veica minūtē un 28,942 sekundēs.

0,163 sekundes no viņa atpalika septiņkārtējais pasaules čempions brits Luiss Hamiltons ("Mercedes") un 0,176 sekundes - Lendo Noriss no "McLaren".

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis nīderlandietis Makss Verstapens ieņēma ceturto vietu (+0,207), trešo vietu kopvērtējumā ieņemošais "Ferrari" pilots Šarls Leklērs bija piektais (+0,462), bet sešinieku noslēdza "Alpine" pārstāvošais pasaules eksčempions spānis Fernando Alonso (+0,753).

Kopvērtējuma vicelīderis Serhio Peress no "Red Bull" bija septītais, labākā laika autoram zaudējot 0,811 sekundes, bet soms Valteri Botass ("Alfa Romeo"), kurš bija ātrākais pirmajos treniņbraucienos, ieņēma 11.vietu (+1,058).

Botass pirmos treniņbraucienus slapjajā trasē veica minūtē un 42,249 sekundēs.

Otrais bija Hamiltons, atpaliekot 0,532 sekundes, un trešais - Sainss (+0,718).

Sestdien notiks trešie treniņbraucieni un kvalifikācija, bet svētdien - sacensības.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 175 punktiem ir Verstapens, otrais ar 129 punktiem ir Peress, bet trešo vietu ar 126 punktiem ieņem Leklērs.

Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 304 punkti, "Ferrari" seko ar 228 punktiem, bet trešā ar 188 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!