Foto: AFP/Scanpix/LETA

Galvenais kandidāts uz Vācijas autosportista Sebastjana Fetela aizvietošanu F-1 komandā "Ferrari" esot spānis Karloss Sainss, kurš jau tuvāko dienu laikā varētu parakstīt līgumu, vēsta "motorsport.com" itāļu versija.

Jau vēstīts, ka 32 gadus vecais Fetels un "Ferrari" nespēja panākt vienošanos par jaunu līgumu un otrdien paziņoja par sadarbības pārtraukšanu pēc 2020. gada sezonas. Līdz ar to "Ferrari" komandā uz 2021. gadu atbrīvojās vieta, par kuru sapņo daudzi F-1 piloti.

"Ferrari" savu nākotni saista ar 22 gadus veco Monako pilotu Šarlu Leklēru, kuram līgums ir spēkā līdz 2024. gadam. Visticamāk, "Ferrari" meklē pilotu, kurš ieņemtu otrā braucēja lomu komandā.

"Motorsport.com" itāļu versija otrdien ziņoja, ka nākamo divu dienu laikā "Ferrari" parakstīs līgumu ar Sainsu, kurš pagājušajā sezonā ar "McLaren" kopvērtējumā izcīnīja septīto vietu, būdams labākais no pilotiem, kurš nebrauc vadošajās trīs komandās.

Kā kandidāts uz vakanto vietu "Ferrari" komandā tiek minēts Daniels Rikjardo, kuram pēc šīs sezonas noslēgsies līgums ar "Renault" vienību. Kad Rikjardo brauca "Red Bull" komandā, viņš regulāri iesaistījās cīņā par uzvarām un goda pjedestāliem, bet "Renault" vienībā pagājušā sezona bija neveiksmīga, un par augstvērtīgiem rezultātiem viņam neizdevās cīnīties. Tiek minēts, ka Rikjardo un Leklērs varētu iekarst cīņā par uzvarām, kas komandā radītu saspringtu atmosfēru, tāpēc austrālietis neesot pirmā izvēle slavenajai Itālijas komandai.

"Ferrari" savā komandā noteikti gribētu redzēt itālieti, un "Alfa Romeo" pilots Antonio Džiovinaci arī tiek minēts kā kandidāts uz šo vietu. Viņš ir "Ferrari" akadēmijas pilots, bet Džiovinaci F-1 aizvadījis tikai vienu sezonu, kurā neuzrādīja stabilu sniegumu. Tāpēc viņa nonākšana "Ferrari" jau nākamajā sezonā ir maz ticama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!