Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"X-raid Mini" komandas pieredzējušais pilots Karloss Sainss seniors pēc 427 kilometru garā trešā posma kļuvis par Dakaras rallijreida līderi, bet motociklu klasē lieliska diena bija "Honda" braucējiem, kas aiz sevis atstāja KTM pārstāvjus.

Saūda Arābijā notiekošajā Dakaras rallijreida trīs aizvadītajos posmos uzvaras izcīnījuši trīs dažādi braucēji ar "Mini" automašīnām. Trešo posmu Sainss veica trīs stundās 48 minūtēs un vienā sekundē (3:48:01), par trīs minūtēm un 31 sekundi apsteidzot "Toyota" braucēju Naseru Al-Atiju. Abi ir līderi arī kopvērtējumā pēc trim posmiem, un Sainsa pārsvars pieaudzis līdz nepilnām piecām minūtēm (4:55).

Konkurētspējīgu rezultātu uzrādīja arī bijušais F-1 pilots Fernando Alonso, kurš vakardienas neveiksmes finišu kopā ar Nani Romu sasniedza piektajā vietā. Kopvērtējumā spānis gan atrodam vien 32. pozīcijā.

Trešais posms ne tik veiksmīgs bija lietuviešiem – Benedikts Vakars finišēja 16. vietā (+26:57), bet pirmā posma uzvarētājs Vaidotis Žala bija tikai 32. vietā, līderim zaudējot gandrīz stundu (+56:21). Žala kopvērtējumā ir 10. vietā (+59:59), bet Vanags ar savu "Toyota" mašīnu ierindojas 14. pozīcijā (1:10:36).

Smagu avāriju piedzīvoja vietējais braucējs Halids Al Kasimi, kurš pēc diviem posmiem bija septītajā vietā. Viņš avārijā pēc posma 298. kilometra pamatīgi sabojāja savu "Peogeot" mašīnu. Viņš un viņa līdzbraucējs ļoti nopietnas traumas neguva, taču nogādāti pie mediķiem pārbaužu veikšanai.

Motociklu klasē par posma uzvarētāju un jauno kopvērtējuma līderi kļuva amerikānis Rikijs Brabeks no ASV, bet aiz viņa ierindojās divi citi ar "Honda" motociklu braucošie Hosē Ignasio Korneho (+5:56) no Čīles un Kevins Benavidess (+7:22) no Argentīnas.

KTM braucēji otrajā posmā palika aiz goda pjedestāla. Austrietis Matiass Valkners finišēja ceturtais, bet Tobijs Praiss bija piektais, abiem līderim zaudējot vairāk nekā astoņas minūtes.

Otrā posma uzvarētājs Ross Brančs (KTM) piedzīvoja kritienu un guva pleca traumu, kas viņam maksāja vairāk nekā stundu, bet smags kritiens jau trešajā kilometrā bija arī "Yamaha" braucējam Adrienam van Beverenam, kurš nevarēja sacensības turpināt. Viņam lauzts atslēgas kauls un traumēts gurns.

Kopvērtējumā aiz Brabeka otrais ir Benavidess (+4:43), bet trešais – Valkners (+6:02).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!