Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Spānijas autosportists Karloss Sainss piektdien izcīnīja uzvaru prestižā Dakara rallijreida sestajā posmā vieglo automobiļu klasē.

Trīskārtējais rallijreida uzvarētājs Sainss, kurš startē ar "Mini" spēkratu, 348 kilometrus garā posma finišu sasniedza pēc trīs stundām 38 minūtēm un 27 sekundēm.

Otrais bija mājinieku pilots Jazīds Al-Radži ("Overdrive Racing"), kurš uzvarētājam zaudēja četras minūtes un trīs sekundes, bet titulētais katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo") bija vēl trīs minūtes un 13 sekundes lēnāks. Nieka 18 sekundes pirmajam trijniekam zaudēja kopvērtējuma līderis Stefans Petransels no Francijas, kurš ir Sainsa komandas biedrs.

"Vienā dienā mēs zaudējām 30 minūtes, otrā vēl 30, citā sešas, tāpēc esam zaudējuši vairāk nekā stundu. Neesmu apmierināts ar mūsu sniegumu. Šodien varbūt bija mans labākais sniegums, bet pārējās - dienās sliktākais," pēc finiša stāstīja Sainss.

Līderis pirms sestdien gaidāmās atpūtas dienas ir 13 titulu īpašnieks Petransels, kurš par piecām minūtēm un 53 sekundēm apsteidz Al-Atiju, bet trešais ir Sainss, kurš zaudē jau 40 minūtes un 39 sekundes.

Motociklu klasē visātrāk posmu veica spānis Hoans Barreda ("Monster Energy Honda"), kura finiša laiks bija trīs stundas 45 minūtes un 27 sekundes. Tikai 13 sekundes atpalika Botsvānas motosportists Ross Brenčs ("Monster Energy Yamaha"), bet 53 sekundes zaudēja austrālietis Daniels Senderss (KTM).

"Esmu ļoti laimīgs, jo aizvadīju drošu braucienu bez kritieniem. Jūtos pārliecināts par sevi un tāpat uzsākšu sacensību otro nedēļu," pauda Barreda.

Kopējā ieskaitē par līderi kļuva divkārtējais čempions Tobijs Praiss no Austrālijas (KTM), divas minūtes un 16 sekundes viņam zaudē argentīnietis Kevins Benjavidess, bet divas minūtes un 57 sekundes atpaliek čīlietis Hosē Florimo (abi - "Monster Energy Honda").

"Dakaras" rallijreids norisinās 43.reizi, un otro reizi pēc kārtas tās notiek Saūda Arābijā. Rallijreids prologa un 12 posmu garumā noslēgsies 15.janvārī Džidā.

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Rikijs Breibeks no ASV ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!