Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kopš Vācijas autosportists Miks Šūmahers startē starptautiskajās formulu sacensībās, viņam jāsadzīvo ar pamatīgu spiedienu. Tāds slogs ir jānes septiņkārtējā F-1 čempiona Mihaela Šūmahera dēlam, tomēr līdz šim viņš sevi apliecinājis kā braucēju, kurš izcēlies ar pacietību un pakāpenisku progresu.

Miks Šūmahers aizvada otro sezonu "Formula 2" (F-2) čempionātā, pārstāvot "Prema" komandu, kur pēc lēnīga sezonas sākuma viņš atguvies un kļuvis par vienu no čempiona titula pretendentiem. Moncas posmā vācietis svinēja pirmo uzvaru galvenajās sacensībās, bet visā sezonā visbiežāk kāpis uz goda pjedestāla. Turklāt pēc aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajiem diviem posmiem Toskānā viņš kļuvis par F-2 kopvērtējuma līderi. No Šūmahera dēla Vācijā tiek sagaidīts ļoti daudz, taču šis spiediens viņu nav salauzis.

"Es uzskatu, ka šis uzvārds man vairāk ir priekšrocība," intervijā podkāstā "Road to F1" atzina Šūmahers. Tam nevar nepiekrist, jo jaunais autosportists jau divas reizes braucis ar sava tēva vēsturiskajām formulām. Citiem F-2 braucējiem šāda iespēja nav piedāvāta. Aizvadītajā sezonā viņš Hokenheimas trasē varēja izbraukt ar 2004. gada "Ferrari" formulu. Savukārt aizvadītajā nedēļas nogalē Miks Šūmahers "F2004" modeli iemēģināja arī Mudžello trasē, godinot "Ferrari" 1000. F-1 sacensības. Viņš arī stāstīja, ka tēvs viņam karjeras sākumā devis padomus, taču ļāvis arī pašam mācīties no savām kļūdām. "Viņš zināja, ka tas bija labākais veids, kā mācīties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!