Šajā nedēļas nogalē notiks vienas no gada gaidītākajām rallijkrosa sacensībām – `The Magic Weekend` jeb maģiskā nedēļas nogale leģendārajā Holjes trasē Zviedrijā, kur parasti ir ne tikai aizraujošas un neparedzamas sacensības, bet arī sajūsmoti skatītāji un nepārprotama rallijkrosa atmosfēra.

Jānis Baumanis ceļā pēc šampanieša šaltīm 'World RX'

Iepriekšējās FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") sacensības rallijkrosa 'ellē' jeb Hellas trasē Norvēģijā veiksmīgas izrādījās latvietim Jānim Baumanim, kurš, startējot ar STARD komandas sagatavotu "Ford Fiesta" automašīnu, pirmo reizi ierindojās trešajā pozīcijā. Tiesa – kauss tika iegūts pēc sacensību finiša, kad tiesneši diskvalificēja tā brīža uzvarētāju GCK braucēju Antonu Marklundu par mašīnas neatbilstību FIA tehniskajiem noteikumiem. Vai veiksme Zviedrijā uzsmaidīs vēl drošāk un Jānis Baumanis Zviedrijā kāps uz goda pjedestāla, lai izbaudītu arī šampanieša saldās šaltis – to uzzināsim jau svētdienas pēcpusdienā.

Reinis Nitišs atgriežas

Sacensībās Holjes trasē piedalīsies arī "GRX Taneco" komandas attīstības braucējs Reinis Nitišs, kurš iepriekš šajā sezonā ar "Hyundai i20" automašīnu startēja Abu Dabī notiekošajās rallijkrosa sacensībās. Nitišs Apvienotajos Arābu Emirātos uzstādīja trases apļa rekordu, tādējādi apliecinot, ka viņš aizvien ir pasaules čempionāta līmeņa braucējs un ir gatavs cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem. Pagājušā gada Eiropas rallijkrosa čempions vienu no savām uzvarām guva tieši leģendārajā Zviedrijas trasē. Vai Nitišam padosies izcils sniegums un otrā uzvara "World RX" karjerā?

Maksimālais "World RX" braucēju skaits Zviedrijā

Sacensības Holjes trasē sagādās spēcīgu konkurenci pamata čempionāta braucējiem. Savu dalību pieteikuši 25 dalībnieki, kas ir maksimāli pieļaujamais braucēju skaits pasaules rallijkrosa čempionātā. Pastāvīgajiem sezonas braucējiem šoreiz cīņā par uzvaru pievienosies arī jau minētais Nitišs, "Olsbergs MSE" braucēji Kevins un Sebastians Eriksoni, kuri startēs ar "Ford Fiesta" automašīnām. Tāpat uz starta izies arī Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta "RallyX Nordic" dalībnieki Jere Kalliokoski, Filips Germans, Ulriks Linnemans, kurš pirmo reizi čempionāta vēsturē startēs ar "Honda Civic Coupe" automašīnu, kā arī būs pirmais dāņu braucējs, kurš startēs "World RX". Lietuviešu komandas "ES Motorsport – Labas Gas" sastāvā startēs Kevins Abrings, kuram pievienosies arī Džonatans Peilers, Fabiens Peilers un Kjetils Larsens.

Pasaules RX čempionāta līderu mājas posms

Pasaules čempionāta kopvērtējuma pašā augšgalā šobrīd ierindojušies divi zviedri – brāļi Timijs un Kevins Hanseni, kurus šķir tik viens punkts – attiecīgi 107 un 106 punkti. Trešās vietas īpašniekam Andreasam Bakerudam šobrīd ir 96 punkti. Tikmēr ceturtajā pozīcijā ierindojas mūsu pašu Jānis Baumanis – viņam 79 punkti. Latvietim uz papēžiem min uzreiz trīs konkurenti – Niklass Gronholms un Timurs Timerzjanovs, abiem 78 punkti, un Liams Dorans, kuram 74 punkti. Katram savi uzdevumi un mērķi, bet skaidrs ir fakts, ka neviens no pilotiem neatteiktos pēc Zviedrijas posma iepretim savam vārdam redzēt zaļu bultiņu.

Bakeruds pēc uzvaras paliek bez apaviem

Viens no šī brīža atraktīvākajiem pasaules rallijkrosa čempionāta pilotiem Andreass Bakeruds tieši Holjes trasē izcīnīja savu pirmo uzvaru, pilotējot pilnpiedziņas "Supercar" auto. Tas notika vēl 2013. gadā jeb laikā, kad vēl nemaz nenotika pasaules rallijkrosa čempionāts. Braucējs savu pirmo uzvaru atzīmēja ar vērienu – fanu pulkā iemetot ne vien savus cimdus, bet arī pilota zābakus. Bakeruds savu pēdējo "World RX" uzvaru izcīnīja 2016. gadā Argentīnā, kamdēļ varam būt droši – ka uzvarot Zviedrijā, svinības būs garantētas!

Vienlaicīgi ar "World RX" dalībniekiem uz starta izies arī "Euro RX" Supercar braucēji, kuriem šis būs jau trešais sezonas posms. Tāpat startēs arī "RX2" dalībnieki, starp kuriem būs arī Latvijas komandas "Sports Racing Technologies" braucējs Vasīlijs Grjazins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!