Foto: Publicitātes foto

Motoru sporta mediji ziņo, ka Latvijā šajā sezonā varētu notikt divi pasaules čempionāta motokrosā posmi, taču, kā norādīja sacensību organizators Kristers Serģis, šobrīd viss ir tikai sarunu līmenī, tāpēc nevajadzētu izdarīt pāragrus secinājumus.

Ķeguma posmam bija jānotiek 14. jūnijā, vispirms tas tika pārcelts uz 12. jūliju, bet pēc tam – uz 9. augustu. Šobrīd tas sezonas kalendārā ir trešais posms jeb pirmais pēc koronavīrusa pandēmijas radītā pārtraukuma.

Kā vēsta beļģu portāls "Motocrossmag.be", Latvija augustā varētu uzņemt divus MXGP posmus.

"Šobrīd tāds variants tiek izskatīts, ņemot vērā to, ka čempionāta rīkotāji meklē iespējas aizstāt atceltos posmus. Noris sarunas par šādas opcijas īstenošanu. Šobrīd negribu teikt, ka tā būs vai nebūs, jo tas ir atkarīgs no daudzām citām lietām, piemēram, kādus lēmumus pieņems Veselības ministrija," komentēja Serģis.

Beļģu medijs raksta, ka pirmās sacensības notiktu 16. augustā, bet nākamās - trīs dienas vēlāk citādākas konfigurācijas trasē. Serģis gan norāda, ka variants par 16. augustu nav dienaskārtībā, jo tajā laikā Liepājā norisināsies Eiropas čempionāta rallijā posms.

"Šobrīd mums kalendārā ir 8. un 9. augusts, bet par otru datumu ir jādomā un jāsaprot, vai vispār ir iespējams rīkot vēl vienu posmu. Nekas nav akmenī iekalts, taču skaidri saprotams, ka nav jēgas vienā nedēļas nogalē vienlaicīgi rīkot divus motosporta un autosporta pasākumus," uzsvēra Serģis.

Prioritāte šobrīd ir sarīkot jau kalendārā paredzēto posmu. Nav gan izslēgts, ka nemainīsies Latvijas posma norises datums.

"Situācija ir gaužām neskaidra attiecībā uz pārējiem posmiem. Plāns ir izstrādāts, bet tas ir jāapstiprina valsts iestādēs. Ja tur dos zaļo gaismu, tad mēģināsim to realizēt. Jau tagad ir skaidrs, ka tas nebūs tāds motokross kā parasti," atzīmēja Serģis.

Sezonas nākamais posms bija paredzēts 2. augustā Krievijā, taču pirms pāris nedēļām tas tika pārcelts uz oktobri vai novembri.

Čempionāta rīkotājas "Infront Moto Racing" mērķis ir no augusta vidus līdz oktobra beigām Eiropā aizvadīt 10-12 posmus.

Sezonas pirmie divi etapi notika marta sākumā Lielbritānijā un Nīderlandē, latvietim Paulam Jonasam 2020. gadu iesākot ar neveiksmīgiem startiem. Jonass nesen vienā no treniņiem guva smagas traumas, un šobrīd nav zināms, kad viņš varētu atgriezties trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!