Foto: AFP/Scanpix

Viktorijas štata Augstākā tiesa Austrālijā noraidījusi "Sauber" F-1 komandas iesniegto apelāciju par tiesas lēmumu, kas liek komandai nodrošināt nīderlandiešu pilotam Gjedo van der Gardem iespēju piedalīties 2015. gada F-1 čempionātā, sākot jau ar pirmo posmu Austrālijā, raksta "autosport.com".

Kā ziņojām, trešdien Viktorijas štata tiesa lēma par labu van der Gardem prasībā par viņa atjaunošanu "Sauber" komandā sacīkšu pilota statusā. "Sauber" komanda iesniedza apleāciju, norādot, ka pilots neesot braucis ar jaunās sezonas formulu, turklāt tās jau ir pielāgotas komandas pašreizējiem pilotiem un van der Gardes dalība Austrālijas "Grand Prix" posmā nebūtu ieteicama no drošības viedokļa.

Tiesa ceturtdien izskatīja šo apelāciju un lēma, ka iepriekšējais tiesas lēmums ir juridiski korekts. "Mēs uzskatām, ka šai apelācijai nav saistības ar taisnīguma interesēm. Apelācija tiek noraidīta, jo mēs neredzam kļūdas iepriekšējā tiesas lēmumā," teikts tiesas izplatītajā paziņojumā.

Konflikts ar "Sauber" van der Gardem radās, kad komanda parakstīja līgumu ar diviem jauniem pilotiem Markusu Eriksonu un Felipi Narsu, kuri ir piesaistījuši tai savu sponsoru līdzekļus, lai gan iepriekš līgums par sacīkšu pilota vietu tika noslēgts ar van der Gardi. Nīderlandiešu pilots līguma noteiktās tiesības nolēma aizstāvēt tiesā.

Šobrīd nav skaidrs, kā komanda rīkosies, jo tai uz trim pilotiem ir divas sacīkšu formulas, un visi trīs piloti ir tiesīgi pieprasīt dalību sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!