Foto: AP/Scanpix/LETA

F-1 čempionāta komanda "Sauber" mainījusi savu nosaukumu un 2019. gada sezonā startēs kā "Alfa Romeo Racing", vēsta komandas paziņojums.

"Sauber" komandas nosaukums F-1 čempionātā bija kopš 1993. gada, kad to dibināja šveicietis Peters Zaubers. No 2006. līdz 2009. gadam komanda piederēja Vācijas autoražotājam BMW, tomēr pilnais komandas nosaukums bija "BMW Sauber F1".

"Ir liels gods paziņot, ka 2019. gada F-1 čempionātā mēs startēsim ar komandas nosaukumu "Alfa Romeo Racing". Pēc sadarbības uzsākšanas ar "Alfa Romeo" kā titulsponsoru mēs veicām neticamu progresu tehniskajā, komerciālajā un sportiskajā ziņā. Tas devis motivāciju visiem komandas pārstāvjiem. Mēs turpināsim mēģināt attīstīties katrā elementā," sacīja komandas vadītājs Frederiks Vasērs.

"Sauber" komanda 2016. un 2017. gadā bija izteikta F-1 čempionāta pastarīte, bet pagājušajā sezonā izdevās veikt ievērojamu progresu, izcīnīt 48 punktus un Konstruktoru kausā ierindoties astotajā vietā.

"Alfa Romeo" ir cieši saistīta ar "Ferrari", kas palīdzēs komandai tehniskajos jautājumos. Tāpat "Alfa Romeo Racing" sastāvā nākamajā sezonā startēs "Ferrari" jauno braucēju programmas pilots Antonio Džiovonaci un Kimi Raikonens, kurš pērn startēja "Ferrari".

Itāļu autoražotāji "Alfa Romeo" gan ar savu komandu, gan kā dzinēju piegādātāji F-1 čempionātā piedalījās no 1950. līdz 1988. gadam. "Alfa Romeo" ar pilotiem Nino Farinu un Huanu Migelu Fanhio izcīnīja divus pirmos F-1 čempionu titulus seriāla vēsturē 1950. un 1951. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!