Foto: AP/Scanpix

Finansiāli nomocītā Pirmās formulas (F-1) vienība "Sauber" panākusi vienošanos ar Krievijas investoriem, lai nodrošinātu tās nākotni šajā sacīkšu seriālā.

"Sauber" panākusi vienošanos ar trim Krievijas organizācijām - Starptautisko Investīciju korporācijas fondu, Ziemeļrietumu Krievijas federācijas attīstības valsts fondu un Aviācijas tehnoloģiju nacionālo institūtu.

Tiek ziņots, ka par spīti darījumam vienībā nenotiks nekāda vadības maiņa. Tāpat tiek vēstīts, ka nākamajā sezonā "Sauber" komandu pārstāvēs šobrīd 17 gadus vecais krievu pilots Sergejs Sirotkins, kurš šobrīd sacenšas "Formu Renault 3,5" čempionātā.

"Panāktā vienošanās spēs plašākai sabiedrībai parādīt Krievijas motorsporta inovācijas," teikts "Sauber" komandas mājaslapā. "Tajā pašā laikā vienība saņems pienācīgu finansējumu, lai ilgtermiņā palielinātu tās konkurētspēju."

Līdz ar noslēgto vienošanos "Sauber" komanda būs ieguvēja ne tikai finansiālā ziņā, bet arī tehnoloģiju jomā, jo Aviācijas institūts Krievijā ir viens no vadošajiem zinātnes izpētes centriem.

Pēc deviņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 157 punktiem ir trīskārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, kurš par 34 punktiem apsteidz tuvāko sekotāju spāni Fernando Alonso ("Ferrari"). Savukārt trešais ar 116 punktiem ir "Lotus" pilots soms Kimi Raikonens.

Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 250 punktiem ir "Red Bull", kurai ar 183 punktiem seko "Mercedes", bet "Ferrari" ir par trim punktiem mazāk.

Tikmēr "Sauber" iekrājusi vien septiņus punktus, kopvērtējumā ieņemot astoto vietu 11 komandu konkurencē.

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!