Foto: Sauber Motorsport AG

"Sauber" F-1 komandas jauno pilotu attīstības programmai ir pievienojusies 23 gadus vecā kolumbiete Tatjana Kalderona, informē vienība.

Autosportam Kalderona pievērsās deviņu gadu vecumā, bet 2012. gadā pārcēlās uz Eiropu, lai piedalītos formulu sacensībās. 2015. gadā viņa izcīnīja otro vietu "MRF Challange Formula 2000" seriālā, bet 2016. gadā sāka startēt F-1 atbalsta seriālā "GP3 Series", kurā Kalderona piedalīsies arī šosezon.

"Mēs ļoti priecājamies sveikt Tatjanu savā ģimenē," saka "Sauber" F-1 komandas vadītāja Moniša Kaltenbrona. "Mums ir iespējas un platformas, ko varam piedāvāt Tatjanai, lai viņa varētu attīstīt savas iemaņas un prasmes autosportā. Esmu pārliecināta, ka varēsim sniegt viņai ļoti daudz padziļinātu un specifisku zināšanu, ko Tatjana varēs izmantot savā tālākajā karjerā."

Kā "Sauber" F-1 komandas attīstības programmas dalībniecei Kalderonai būs pieejams profesionālais simulators un treniņi pie komandas inženieriem F-1 sacensību laikā un komandas mītnē Hinvilā.

"Es ļoti priecājos par iespēju pievienoties "Sauber" komandai," saka jaunā pilote. "Priecājos, ka man būs iespēja sadarboties ar tik pieredzējušu un senu komandu un izmantot viņu uzkrātās zināšanas. gribu strādāt un mācīties, cik daudz vien spēšu, jo tā varu pietuvoties savam sapnim - startēt F-1."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!