Foto: AP/Scanpix

"Sauber" F-1 komandas vadītāja Moniša Kaltenbrona uzskata, ka F-1 vadībai būtu jāpārskata tas, kā jaunie piloti pievienojas "Grand Prix" sacensībām.

Šīs sezonas sacensībās piloti-debitanti jau ir paguvuši sagādāt problēmas trasē gan sev, gan konkurentiem, un Kaltenbrona uzskata, ka tas norāda uz plašākām problēmām F-1.

"Mēs redzam viņa potenciālu, taču arī viņa kļūdas, un šī ir dilemma, kas šobrīd attiecas uz jaunajiem pilotiem," saka "Sauber" komandas direktore, atsaucoties uz meksikāņa Estebana Gutjeresa rīcību Ķīnas "Grand Prix". "Es necenšos kādu tiesāt, bet bez iespējas piedalīties piektdienas treniņu sesijās un ir ļoti grūti uzreiz "ielekt" F-1 čempionātā, kurā valda augsts stresa līmenis, kur visi cīnās par ieskaites punktiem."

"Sauber" meksikāņu pilots Ķīnas "Grand Prix" laikā iebrauca Adriana Zutila ("Force India") formulas aizmugurē, par ko Gutjeress saņēma piecu starta vietu sodu uz nākamo posmu Bahreinā.

Riepu ražotāji "Pirelli" jau ir nākuši klajā ar priekšlikumu piešķirt komandām papildu sriepu komplektu piektdienas treniņiem, ja viņi vēlas trasē palaist pilotu bez "Grand Prix" sacensību pieredzes.

Kaltenbrona uzskata, ka šāds scenārijs būtu solis uz priekšu situācijā ar debitantiem, un piešķirtu papildus interesi arī piektdienas brīvajiem treniņiem.

"Uzskatu, ka jaunumu ieviešana piektdienas treniņos patiktu visām iesaistītajām pusēm, arī skatītājiem," viņa saka. "Līdzjutēji redzētu vairāk formulu trasē, riepu piegādātāji iegūtu vairāk informācijas, un arī komandas labāk sagatavotos svētdienas sacīkstei."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!