Pirmās formulas (F-1) komanda "Sauber" oficiāli paudusi interesi līguma parakstīšanā ar septiņkārtējo pasaules čempionu Mihaelu Šūmaheru no Vācijas.

Kā ziņots, piektdien notikušajās rokādēs uz Šūmahera pašlaik pārstāvēto "Mercedes GP" komandu pārgāja līdzšinējais "McLaren-Mercedes" pilots brits Lūiss Hamiltons, bet viņa vietā nākamajā gadā brauks meksikānis Serhio Peress, kurš pašlaik pārstāv "Sauber".

Līdz ar to 43 gadus vecais Šūmahers palicis bez komandas nākamajai sezonai, bet "Sauber" - bez pilota.

"Protams, šāda iespējamība būtu jauka, tomēr mums jājautā sev vai varam atļauties septiņkārtēju pasaules čempionu," laikrakstam "Bild" atzina "Sauber" komandas izpilddirektore Moniša Kaltenborna. "Līdz šim Mihaels bijusi stabila vērtība, ko mēs nevaram atļauties."

Arī "Sauber" vienības dibinātājs Pēters Zaubers, kurš pēc sezonas atstās karaliskās autosacīkstes, jau paudis viedokli, ka centīsies noslēgt līgumu ar Šūmaheru.

Šūmahers "Sauber" komandu pārstāvēja 1990.gadā, kad trīs sacīkstēs piedalījās "World Sportscar" čempionātā. Tas notika gadu pirms viņa debijas F-1.

Kā ziņots, Šūmahers savu pēdējo pasaules čempiona titulu izcīnīja 2004.gadā, bet 2010.gadā atsāka karjeru un pievienojās "Mercedes GP" vienībai. Pagājušajā sezonā viņš izcīnīja astoto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Savukārt šosezon leģendārais vācietis ticis pie 43 punktiem 14 sacīkstēs, kas pašlaik dod 12.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!