Foto: Drive eO

Krievu pilota Antona Grigorova un pieredzējušā latviešu stūrmaņa Māra Saukāna vadītā un Latvijā būvētā "OSCar O3" sacīkšu automašīna sestdien izcīnīja sesto vietu Āfrikā notiekošā "Africa Eco Race" rallijreida 11.posmā kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē.

Sacensību priekšpēdējā - vienpadsmitajā - posmā braucējiem bija jāpieveic 201,38 kilometri, un tajā jau ceturto dienu pēc kārtas pie panākuma tika francūzis Žans Sabatjē ("Bugga One"). Grigorovs/Saukāns viņam zaudēja 17 minūtes un 42 sekundes, būdami ceturtie ātrākie savā T1 klasifikācijas grupā, kā arī otrie savā 1.1 klasē.

Krievijas un Latvijas ekipāža sacensību posmos uz goda pjedestāla līdz šim kāpusi trīs reizes. Tā tikusi pie uzvaras piektajā posmā, bet astotajā un devītajā posmā izcīnīja trešo vietu.

Pēc 11 posmiem ieskaites līderis ir Sabatjē, bet Grigorovs/Saukāns saglabājuši septīto pozīciju sešas stundas 39 minūtes un 48 sekundes aiz līdera.

Savā grupā Grigorovs un Saukāns pašlaik ieņem ceturto pozīciju, bet savā klasē - trešo.

Attiecīgajā grupā pirms 11.posma sacensības turpināja 14 ekipāžas, bet attiecīgajā klasē - sešas. Kopumā pirms šī posma šajā ieskaitē sacensības turpināja 27 ekipāžas.

"Africa Eco Race", kas tiek saukts arī par "īsto Dakaras ralliju", 12 posmu garumā ilgs līdz svētdienai ar finišu Dakarā, Senegālā. Šīs sacensības tika izveidotas pēc tam, kad "Dakaras" rallijreidu pārcēla uz Dienvidameriku.

Kā "OSCar" atbalsta ekipāžas trasē atrodas arī Haralds Ulmis/Ingus Ulmis/Kristaps Ulmis, kā arī Jānis Bazevičs/Guntars Kramēns/Valdis Melderis.

Iepriekšējā "Africa Eco Race" rallijreidā ar elektropiedziņas automašīnu "OSCar eO" startēja Māris Saukāns un Uldis Dzenis, kuri izcīnīja 12.vietu kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē. Šī rallija finišu elektropiedziņas automašīna sasniedza pirmoreiz. Savukārt 2012.gadā Latvijā ražotā "OSCar eO" automašīna kļuva par pirmo elektromobili, kas finišējis "Dakaras" rallijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!