Foto: DELFI
Izlaidis pagājušā gada Dakaras rallijreidu, "Team Latvia" komandas pilots Māris Saukāns atkal ir iekļauts dalībnieku sarakstā, un sacensības gaida ar lielu nepacietību.

"Kurš tajās Dakaras smiltīs ir iekāpis, tas prom vairs netiek," par savu atgriešanos šajās sacensībās saka Māris Saukāns. "Pēc pagājušā jaunā gada bija tāda dīvaina sajūta, kad biju mājās..."

Saukāns leģendārajā Dakaras rallijreidā atgriežas pēc neliela pārtraukuma, kurā tika gan būvēts jaunais automobilis - unikālais "OSCar eO", gan "salabota" paša veselība.

"Mašīna ir gatava, datoristu valodā runājot - uzbūvēta, tagad tā ir jāiemāca darboties, kā mums vajag," saka pieredzējušais pilots. "Testus pirms Dakaras aizvadīsim, visticamākais, tepat Latvijā, tāpēc vajadzēs viņai "iestāstīt", kādi būs tie apstākļi, kuros brauksim sacensībās."

"Team Latvia" tehniskais personāls un otra sacīkšu mašīna, "OSCar 03", ko pilotēs krievu autosportists Antons Grigorovs, no Latvijas izbrauks jau 16.novembrī, bet "OScar eO" un tās ekipāža - Māris Saukāns un Andris Dambis - uz Argentīnu dosies 19.decembrī.

2012.gada Dakaras rallijreids sāksies 1.janvārī, finišēs - 16.janvārī. Trase būs izlikta triju valstu - Argentīnas, Čīles un Peru - teritorijā, starts - Argentīnā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!