Foto: EPA/Scanpix/LETA

Makao "Grand Prix" posmā šausminošu avāriju pārcietusī vācu pilote Sofija Flērša turpinās startēt sacensībās un nākamsezon piedalīsies DTM atbalsta seriālā "Formula European Masters", kas stājas Eiropas F-3 čempionāta vietā, informē sacensību rīkotāji.

Flērša arī nākamsezon pārstāvēs "Van Amersfoort Racing" komandu, kurā brauca šogad.

"Esmu pārliecināta, ka šis sacīkšu seriāls man ir ideāli piemērots. Bolīds ir vienkārši fantastisks," saka 17 gadus vecā autosportiste. "Milzīgs skaits braucēju ir izgājuši cauri šai sērijai, iekams nokļuva autosporta virsotnē. Un DTM ir lieliska atmosfēra! Man patīk, ka turpināšu pārstāvēt "Van Amersfoort Racing", jo šajā komandā jūtos ļoti komfortabli. Protams, sākumā nebija viegli, jo man nebija nekādas pieredzes F3, bet viņi man daudz ko iemācīja un tagad es gribu sākt gūt panākumus."

Pēc avārijas Makao "Grand Prix" posmā Flēršai tika izdarīta mugurkaula operācija, un meitene jau ir atsākusi vieglus treniņus. "Kad pirmoreiz noskatījos sava negadījuma video, man tas šķita sirreāls," viņa saka. "Zinu, ka man paveicās, un esmu ļoti pateicīga tam, ka "Dallara" ir tik drošs bolīds. Es jau drīkstu aizvadīt vieglus treniņus un ceru, ka pavasarī varēšu sēsties pie sava bolīda stūres. Ja mana rehabilitācija ritēs pēc plāna, tad mans mērķis ir regulāri finišēt labāko pieciniekā un no reizes uz reizi uzvarēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!