Foto: Red Bull

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjens Lēbs ir nedaudz uztraucies par to, ka varētu apmaldīties Dakaras rallija sarežģītajā trasē.

"Protams, es esmu nedaudz nobijies no tā, ka mēs ar Danielu varētu apmaldīties tuksnesī, taču tas piederas pie šīs spēles, un tāpēc mēs gribam sagatavoties šīm sacensībām pēc iespējas labāk," saka franču pilots. "Šobrīd es esmu norūpējies par to, taču ceru, ka būsim gatavi Dakaras rallijam."

Dakaras rallijā Lēbs startēs kopā ar savu pastāvīgo stūrmani Danielu Elenu, ar kuru kopā izcīnījis visus rallija titulus. Arī Elenam nav iepriekšējas pieredzes rallijreidā.

"Daniels nav loģiska izvēle, jo prātīgāk būtu bijis izvēlēties rallijreidos pieredzējušu stūrmani, taču paveikt to kopā ar Danielu ir kaut kas īpašs," norāda Lēbs. "Viņš allaž bijis kopā ar mani rallijā un šis ir jauks stašts, ko varam turpināt kopā. Tomēr mūsu draudzība neatsver pārējo pilotu un stūrmaņu pieredzi, tā kā mums abiem nāksies pastrādāt, lai sasniegtu savus mērķis."

Oktobra sākumā Lēbs debitēja rallijreidā, startējot sacensībās Marokā. Dienās, kad izdevās izvairīties no tehniskām problēmām, franču pilots uzrādīja labu sniegumu, taču uz lieliem panākumiem Dakarā viņš necer.

"Zinu, ka ir braucēji, kas uzvarējuši Dakarā savā pirmajā rallijā, taču apstākļi nebija tādi kā šodien - viņi atbrauca ar vislabāko mašīnu un uzreiz uzvarēja," norāda Lēbs. "Tagad mūsu konkurenti ir patiešām ļoti spēcīgi, un arī manā komandā ir daži no labākajiem pilotiem, kuriem ir liela pieredze, tāpēc man ir par agru sapņot par uzvarām."

"Protams, es ceru, ka reiz spēšu uzvarēt Dakaras rallijā, tam es gatavojos veltīt daudz darba," viņš piebilst. "Ja es kaut ko apņemos darīt, tad mērķis ir uzvara."

Kā ziņojām, 2016. gada Dakaras rallijā Lēbs startēs "Peugeot-Total" komandā kopā ar savu bijušo kolēģi WRC, arī Dakarā pieredzējušo spāni Karlosu Sainsu un vairākkārtējiem šo sacensību uzvarētājiem Stefanu Peteranselu un Sirilu Desprē.

Rallijreidam ir pievērsies arī vēl viens WRC pilots, soms Miko Hirvonens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!