Foto: Publicitātes foto
Septiņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs paliks "Citroen" rūpnīcas komandā vēl uz diviem gadiem, informē komandas preses dienests.

""Citroen" un Sebastjens Lēbs ir nolēmuši turpināt kopīgo fantastisko sportisko piedzīvojumu un kopā izcīnīt jaunas uzvaras 2012. un 2013.gada pasaules rallija čempionātā," teikts komandas izplatītajā paziņojumā.

Lēbs franču autoražotāju komandu WRC pārstāv kopš 2001. gada, un tās sastāvā ir izcīnījis sešus no saviem septiņiem pasaules čempiona tituliem. Vienu titulu viņš ieguva kā privātās "Kronos" komandas pārstāvis sezonā, kad oficiāli "Citroen" WRC nepiedalījās.

Lēba stūrmanis arī turpmāk būs Daniels Elena.

"Ar jaunu konkurentu parādīšanos pasaules čempionāta autoražotāju ieskaitē sacensības kļūs tikai nopietnākas, tāpat ar jaunākajām izmaiņām sacensību noteikumos, kas attiecas uz starta secību, kas izlīdzinās izredzes visiem dalībniekiem," saka franču pilots. "Es cīņai ar viņiem izvēlos komandu, ko zinu, "Citroen" un DS3 WRC auto."

Šāgada pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem no 13 posmiem Lēbs ir līderis, par 27 punktiem apsteidzot somu Miko Hirvonenu ("Ford").

Jau rakstījām, ka iepriekš izskanēja runas, ka Lēbs varētu pāriet uz citu autosporta veidu vai nomainīt komandu, jo pēdējā laikā "Citroen" priekšroku sacensību taktikas plānošanā deva jaunākajam komandas pilotam Sebastjenam Ožjēram, kas izraisīja Lēba pretenzijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!