Foto: F64
Pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem otrā posma - Ukrainas "Grand Prix" - sacensībām sestdien spēja kvalificēties septiņas ekipāžas ar Latvijas braucējiem to sastāvos.

Kvalifikācijas A grupā labāko laiku uzrādīja Nīderlandes sportists Etjēns Bakss, kura kantētājs ir latvietis Kaspars Stupelis, trešie bija Latvijas duets brāļi Lauris un Jānis Daideri, bet ceturtajā vietā ierindojās beļģis Jans Hendrikss, kurš startē kopā ar latvieti Elviju Mucenieku.

Ar pēdējo, 12.rezultātu, sacensībām no šī brauciena spēja kvalificēties lietuvietis Litaurs Varjokojs, kura kantētājs ir latvietis Mārtiņš Antons.

Savukārt kvalifikācijas B grupa trešo labāko laiku uzrādīja Latvijas ekipāža Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks. Šī brauciena devītajā vietā ierindojās Arnolds Sīlis/Gints Sīlis, kuriem desmitajā pozīcijā sekoja Mārtiņš un Kaspars Krievi.

Sezonas pirmajā posmā aprīļa sākumā desmitkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes kritienā guva 11 kaulu lūzumus, tomēr tas viņam nav liedzis atgriezties sacensībās jau uz otro posmu, kur B kvalifikācijas grupā izcīnīta otrā vieta.

"Grand Prix" sacīkstes tiks aizvadītas svētdien.

Kopumā čempionātā šosezon ieplānoti 14 posmi, no kuriem desmitais augusta vidū risināsies Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!