"Rally Talsi" organizatori apkopojuši septiņus iemeslus, kāpēc šī nedēļas nogale Talsu apkārtnē priecēs ne tikai īstenos autosporta cienītājus, bet būs interesanta arī tiem, kas ralliju vēl nav apmeklējuši ne reizi.

Aivis Egle atkal pie rallija auto stūres
Jau sesto gadu "Rally Talsi" otrais nosaukums būs Čempionu rallijs. Cīņa par ceļojošo Čempionu kausu sāksies sestdien, 17. maijā plkst. 15:45, kad tiks dots starts rallija pirmajam ātrumposmam SS1 "Lakalme". 2013. gada Latvijas rallija čempions Aivis Egle, kurš pirms šīs sezonas nolēma pilota zābakus kārt vadzī, nespēja laist garām iespēju startēt Čempionu rallijā, nolemjot veikt izņēmuma gadījumu un aizstāvēt Latvijas godu, lai, cīņā ar pārējiem ārvalstu čempioniem ceļojošais kauss paliktu Latvijā. Čempionu cīņās piedalīsies arī Lietuvas rallija čempions Ramūns Čapkausks un Baltkrievijas rallija čempions Vītauts Šveds.

Kuveita – Latvija
Par ceļojošo Čempionu kausu cīnīsies arī 2013./2014. gada Kuveitas rallija čempions Salahs Bin Eidans. Atšķirībā no Latvijas, Kuveitā rallija sezona norit no novembra līdz martam, un "Rally Talsi" startēs nevis iepriekšējās, bet jau aktuālās rallija sezonas čempions. Salahs Bin Eidans sacensības Talsos izmanotos kā mācību platformu, lai gūtu pieredzi un sagatavotos gaidāmajiem startiem FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posmos. Ja Čempionu kausu iegūs kuveitiešu pilots, tad ceļojošais kauss mēros līdz šim vistālāko ceļu, uz gadu pārceļoties uz citu kontinentu, 4986 km attālumā no Talsiem.

Mākslīgais tramplīns pilsētas ātrumposmā
"Rally Talsi" pirmās dienas divi pēdējie ātrumposmi paredzēti Talsu pilsētā. Speciālais pilsētas ātrumposms SSS5/6 "Talsi City Special" sāksies plkst. 19:55, un tajā pēc dažu gadu dīkstāves atkal tiks izmantots mākslīgais tramplīns. Braucējiem tas nozīmē papildus sarežģītību, bet skatītājiem - vairākus aizrautīgus un neaizmirstamus lēcienus.

Sukturu tramplīni. Tikai pretējā virzienā
"Rally Talsi" noslēdzošais un vienlaicīgi arī garākais ātrumposms, SS11 "Neste Futura", sāksies svētdien, 18. maijā, plkst. 15:45. Četrus gadus šis ātrumposms tika veikts vienā virzienā, nu braucējiem un skatītājiem būs jauni iespaidi, jo 24,76 km garais ātrumposms, kurā nereti izšķiras arī uzvarētāju liktenis, būs jāviec pretēji ierastajam virzienam. Papildus motivācija autosportistiem -  "Neste Oil speciālbalva ekipāžai, kas ātrumposmā uzrādīs ātrāko laiku.

Vēsturiskās "Youngtimer" un "Historic" automašīnas
"Rally Talsi" pirmajā dienā, 17. maijā, skatītājiem būs iespēja ceļot arī laikā. Aptuveni stundu un 45 minūtes pirms rallija automašīnām ātrumposmos būs iespēja redzēt arī vēsturiskās automašīnas, kas "Rally Talsi" startēs regularitātes sacensībās. Vēsturisko ekipāžu dalībnieki brauks ar tādiem auto kā "Opel Manta", "Saab 96", "Porsche 944" un "BMW 2002ti". Tāpat varēs redzēt arī VAZ, GAZ un citas, kopumā teju 30 ekipāžas.

Rallisti kopā ar "RH3 Fonds" ziedos labdarībai
Viens no Latvijas pieredzējušākajiem autošosejas speciālistiem Haralds Šlēgelmilhs, kurš reizi gadā pieslēdzas rallijam, un viņa stūrmanis Artūrs Pumpurs kopā ar "RH3 Fondu" pievērsīs visas sabiedrības uzmanību bērnu onkoloģiskām saslimšanām. Autosportisti "Rally Talsi" startēs ar automašīnu fonda krāsas un uz tās sāniem būs redzams "RH3 Fonda" ziedojuma tālrunis +371 90006387. Katrs zvans uz šo numuru ziedos EUR 1,42 un visi saņemtie ziedojumi pilnā apmērā tiks izlietoti bērnu rehabilitācijas procedūru apmaksai Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari.

"Rally Talsi". Kā nu bez Strazdes.
Viens Latvijas rallija "zelta fonda" ātrumposmiem Strazdē iekļauts arī 2014. gada "Rally Talsi" programmā. Skatāju iecienītais Strazdes tramplīns šogad metīs atkal. Strazdē paredzētais ātrumposms SS8 "Nissan Norde" risināsies svētdien, 18.maijā, plkst. 10:55 un ļaus skatītājiem novērtēt autosportistu centienus pārvarēt gravitātes likumus, un ar savu spēkratu aizlēkt tālāk par pārējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!