Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis šajā nedēļas nogalē izcīnīja trešo vietu junioru klasē pasaules rallija čempionāta (WRC) Igaunijas posmā.

Sezonas trešā JWRC posma pēdējo dienu Sesks uzsāka ceturtajā pozīcijā, 44,2 sekundes aiz līdera Sami Pajari no Somijas. Trešajā pozīcijā esošais brits Džons Ārmstrongs bija piecu sekunžu attālumā, bet sešas sekundes bija līdz vicelīderim Martinam Koči no Slovākijas.

Dienas pirmajā jeb kopumā 19. ātrumposmā Sesks piekāpās tikai Ārmstrongam, toties samazināja deficītu līdz trešajai vietai. Liepājnieks bija otrais arī nākamajā ātrumposmā, šoreiz paliekot aiz Pajari, bet summā viņš pakāpās uz trešo vietu 6,4 sekundes aiz Ārmstronga.

Uzvara nākamajā ātrumposmā ļāva pietuvoties otrajai pozīcijai, taču 22. "dopā" piedzīvotās tehniskās problēmas ar stūres pastiprinātāju lika atkāpties uz ceturto vietu, nu jau teju 18 sekundes aiz pirmā trijnieka. Pēdējos divos ātrumposmos Sesks uzvarēja un pēc Koči nefinišēšanas pakāpās uz trešo vietu.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Pajari, kurš Ārmstrongu apsteidza par 24,1 sekundi, bet Sesku – par 56,4 sekundēm.

Jau ziņots, ka kopējā ieskaitē pirmais bija divkārtējais Latvijas čempions rallijā Kalle Rovanpere no Somijas, kurš 20 gadu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko WRC posma uzvarētāju. Seskam kopējā ieskaitē 23.pozīcija.

Visi šīs klases sportisti startē identiskās "Ford Fiesta Rally4" automašīnās.

Latvijas rallija braucējs pirmajā JWRC posmā Horvātijā bija otrais, bet otrajā etapā Portugālē izcīnīja uzvaru. Pirms Igaunijas posma viņš bija JWRC kopvērtējuma līderis, bet tagad ar 67 punktiem atkāpies uz otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no Pajari. Trešais ar 56 punktiem ir Ārmstrongs.

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Sesks/Francis ir līdz šim vienīgie Latvijas rallisti, kuri kāpuši uz JWRC goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Pērn trijos no četriem sacensību posmiem ekipāža finišēja labāko trijniekā.

Pēc tam JWRC klases autosportistiem no 13. līdz 15. augustam sacensības notiks Beļģijā, bet sezonu piloti noslēgs Spānijā (14.-17. oktobrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!