Foto: Privātais arhīvs
Latvijas autorallija pilota Mārtiņa Seska un stūrmaņa Andra Mālnieka ekipāža sestdien pēc pirmā ātrumposma neturpināja Somijas ralliju, kur sacentās "Junior WRC" klasē.

Seska ekipāža pēc pirmās dienas savā klasē ieņēma piekto vietu, bet kopējā ieskaitē bija 26.pozīcijā. Jau sestdienas pirmajā ātrumposmā jeb 12.posmā ekipāža pieļāva mazu kļūdu, kā rezultātā nolauza riteni, kas liedza turpināt sacensības.

"Neliela stenogrammas uztveres kļūda, neprecīzi izbraukts līkums un līkuma ārmalā akmens, pret kuru tika aizlauzts aizmugurējais ritenis. Diemžēl nav iespējams pilnvērtīgi braukt un turpināt cīņu," sociālajā vietnē "Facebook" ziņo komanda.

Latvijas ekipāža plāno atgriezties uz starta svētdien, kad tiks aizvadīti noslēdzošie četri ātrumposmi. Latvieši sacensības turpinās pēc "Rally2" principa, par katru nepabeigto ātrumposmu saņemot laika sodu. Seska ekipāža noslēdzošajā dienā cīnīsies par labiem rezultātiem ātrumposmos, taču spēkošanās par vietām kopvērtējumā ies secen.

Somijas rallijā, kas ir junioru pasaules čempionāta ceturtais posms, piektdien tika aizvadīti deviņi ātrumposmi. Rallijs sākās ceturtdienā ar pilsētas ātrumposmu, bet nākamās dienas sacensības paiet pa cietiem grunts ceļiem.

"LMT Autosporta akadēmijas" akadēmijas ekipāža, kas startē ar "Ford Fiesta R2" automašīnu, vairākos ātrumposmos bija pirmajā trijniekā, bet dienu noslēdza spoži ar ātrāko laiku savā klasē. Tiesa, piektajā ātrumposmā nācās finišēt ar cauru riepu, kā rezultātā uzvarētājam tika zaudētas deviņas sekundes.

Sacensību kalendārā šīs sacīkstes ir jau kopš 1973.gada. Šis tiek uzskatīts par ātrāko no čempionāta rallijiem un tas ir izslavēts ar ļoti daudz tramplīniem. Četrās dienās ekipāžām kopā būs jāveic 307,22 kilometri sacensību režīmā, kas sadalīti 23 ātrumposmos.

Sesks sezonu sāka kopā ar stūrmani Krišjāni Cauni, kurš nolēmis paņemt pārtraukumu aktīvajā autosportā. Caunes vietā stūrmaņa vieta tika atvēlēta ekipāžas trenerim Uldim Briedim, bet viņš guvis muguras savainojumu, tādējādi Somijā ar Sesku startē Mālnieks.

Latvijas ekipāža šosezon plāno piedalīties piecos "Junior WRC" posmos.

Iepriekšējā sezonā Sesks sacentās ar "Opel Adam R2" spēkratu, triumfējot Eiropas rallija čempionātā (ERČ) "Junior U27" ieskaitē. Viņš kļuva par pirmo braucēju Latvijas autosporta vēsturē, kurš kļuvis par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!