Foto: Publicitātes foto

"LMT Autosporta Akadēmijas" ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis devušies uz ralliju "Žemaitija 2020", kas no 10. līdz 11.jūlijam norisināsies Lietuvas rietumos, Ķelmes un Šauļu apkārtnē, lai gatavotos aktīvajai sezonai, informēja sportistu pārstāvji.

Ekipāža startēs ar divdesmit ceturto kārtas numuru 2WD grupā un veiks MAXI posmu jeb septiņus ātrumposmus (sešus no tiem divreiz) ar kopējo garumu 104 kilometri. Sacensībās uz starta izies 120 ekipāžas, tāpēc sportiskā cīņa ir garantēta. Sacensības notiek salīdzinoši netālu no Liepājas un būs gan labs treniņš gaidāmajiem Latvijas čempionāta posmiem, gan startiem pasaulē.

"Puiši ir ieguldījuši pamatīgu darbu, izpildot treniņu plānu, tostarp veicot gan regulējumu, gan stenogrammas treniņus. Šajās sacensībās būs jābrauc pēc stenogrammas un tieši tas mums ir nepieciešams, lai konstatētu, kādā formā esam un uz ko jākoncentrējas, gatavojoties pasaules junioru čempionāta posmiem", komentēja "LMT Autosporta Akadēmijas" rallija ekipāžas treneris Uldis Briedis.

Šā gada pirmajā pasaules junioru čempionāta posmā, "Rally Sweden", (13.-16.februāris) Sesks/Francis finišēja otrie savā ieskaitē. Liepājnieki piekāpās tikai mājiniekam un kādreizējam Seska komandas biedram "Opel Motorsport" komandā – zviedram Tomam Kristensonam, bet apsteidza igauni Kenu Tornu. Pēc tam ekipāža bija spiesta izlaist pirmos divus šogad plānotos Latvijas rallija čempionāta posmus, kuri tika atcelti ziemai neatbilstošo laikapstākļu dēļ. Pandēmijas izplatības dēļ kopš Zviedrijas posma arī uz Pasaules čempionāta atsākšanos vēl ir jāgaida.

Sezonas turpinājumā Seska/Franča ekipāža plāno startēt trijos Latvijas rallija čempionāta ieskaites posmos – "Rally Liepāja", "Samsonas Rally" un "Louna-Eesti Ralli", kā arī pasaules rallija čempionātā junioriem – Igaunijas, Vācijas un Sardīnijas posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!