Latvijas rallija ekipāža Mārtiņš Sesks ar stūrmani Krišjāni Cauni rallijā "Sarma" noslēdza gatavošanos debijai FIA pasaules junioru rallija čempionāta (JWRC) sezonai, un bija apmierināti, ka laika apstākļi sacensības padarīja par diezgan sarežģītām.

"Sarma" kopējā ieskaitā Sesks ar Cauni ierindojās sestajā vietā, taču ieskaites klasē "LRČ 3" izcīnīta pārliecinoša uzvara.

"Šis bija sarežģīts rallijs – lai gan sniegs un ledus bija visapkārt Gulbenei, gaisa temperatūra virs nulles grādu atzīmes un atkusnis padarīja šo par īstu "darba" ralliju. Protams, ne viss izdevās simtprocentīgi, bet mēs rūpīgi darījām savu darbu, kas arī nesa rezultātu, un ļoti vērtīgu pieredzi. Arī ar stūrmani Krišjāni Cauni esam atraduši kopīgu valodu un sastrādājušies ļoti labi – tā kā šeit atlaides sev vairs nevaram dot, esam komanda, un tieši tā arī šobrīd jūtamies," "LMT Autosporta Akadēmijas" preses dienestam teica Sesks.

Savukārt Caune uzsvēra, ka mainīgie laika apstākļi bija daudzu ekipāžu galvenais sarunu temats. "Varu apstiprināt, ka šis tiešām bija grūts rallijs. Ja Alūksnē viss bija "salīdzinoši" vienkārši, tad Gulbenē viss bija "salīdzinoši" sarežģīti. Uzskatu, ka šoreiz tas mums nospēlēja par labu, jo ļoti īsā laika posmā mums izdevās gūt braukšanas zināšanas diametrāli pretējos rallijos, un tagad zināsim, kam nepieciešams pievērst uzmanību," sacīja stūrmanis.

Seska/Caunes nākamās sacensības paredzētas jau no 14. līdz 17. februārim, kad viņi debitēs FIA pasaules junioru rallija čempionātā, piedaloties Zviedrijā notiekošajā ziemas rallijā "Rally Sweden".

"JWRC startēs 13 ekipāžas, kas katra ne bez iemesla nokļuvusi pasaules čempionātā, un kas katra vēlas izcīnīt uzvaras. Tomēr mūsu galvenais uzdevums nebūs domāt par citiem, bet gan koncentrēties uz savu braukšanu un savu sniegumu ātrumposmos, lai tas būtu iespējami stabils un ar pieaugošu kvalitāti. Esmu drošs, ja to izdosies sasniegt, tad arī rezultāts neizpaliks," sacīja Sesks. "Šobrīd esam visnotaļ unikālā situācijā, kurā latviešu autosportistiem ir iespēja startēt pilnu pasaules čempionāta sezonu un cīnīties par pasaules čempiona titulu. Līdzās mums būs vēl 12 ekipāžas, kas pārstāvēs desmit valstis un trīs kontinentus. Izmantojot pasaules čempionāta sniegtās iespējas, mēs sava auto krāsojumu un kombinezona dizainu veidojām tādu, lai ļautu sekotājiem visā pasaulē mūs atpazīt un iepazīt. Tieši tāpēc ar mums visas sezonas gaitā būs gan Latvijas karogs, gan Lielvārdes josta, gan arī latviešu spēka zīmes"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!