Foto: M-Sport Media

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pasaules rallija čempionāta (WRC) Sardīnijas etapā piecos ātrumposmos izcīnīja uzvaras junioru klasē, kas kopvērtējumā ļāvis pakāpties uz trešo pozīciju.

Jau ziņots, ka piektdien junioru klases kopvērtējuma līdera Seska spēkratu ceturtajā ātrumposmā piemeklējušas piedziņas vārpstas problēmas, kā dēļ pilots bija spiests izstāties no sacensību pirmās dienas.

Seska ekipāža piektdien nestartēja divos ātrumposmos, par ko saņēma aptuveni 20 minūšu sodu.

Sestdien sportistam savu sniegumu izdevās uzlabot, kā arī tehniskās problēmas tika atrisinātas turpat trasē. Sesks ar pārinieku uzvaru izcīnīja piecos no sešiem ātrumposmiem, bet desmitajā "dopā" viņš ierindojās sestajā pozīcijā.

Demonstrētais sniegums Seska ekipāžai junioru ieskaitē ļāva pakāpties uz trešo pozīciju. Viņi līderim Tomam Kristensonam no Zviedrijas zaudē vairāk nekā pusstundu, bet otrā vieta ir vairāk nekā 20 minūšu attālumā.

JWRC klasē visi sportisti startē ar "Ford Fiesta" spēkratiem.

Kopējā ieskaitē Sesks atrodams 38. vietā starp 55 braucējiem. Sacensību līderis pēc 12 ātrumposmiem ir spānis Dani Sordo, bet nepilnu pusminūti iepaliek francūzis Sebastjans Ožjērs.

Svētdien pilotiem priekšā vēl četri ātrumposmi.

Sezonas pirmajā JWRC posmā Sesks un Francis Zviedrijā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai Tomam Kristensonam, bet otrajā etapā Igaunijā viņi sarūpēja Latvijai pirmo uzvaru šajā klasē. Pasaules Junioru čempionātā šogad paredzēts posms arī Beļģijā (19.-22. novembris).

Pērn Seskam bija debijas gads, pasaules junioru čempionātā braucot ar priekšpiedziņas "Ford Fiesta R2" automašīnu. JWRC klasē 25 ātrumposmos Seska ekipāžai izdevies finišēt labāko trijniekā, ātrumposmos uzvara gūta trīs rallijos.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis pēc pieciem posmiem ir 97 punktus iekrājušais Elfins Evanss ("Toyota"), par 18 punktiem mazāk ir Ožjēram ("Toyota"), bet vadošo trijnieku ar 70 punktiem noslēdz igaunis Ots Tanaks ("Hyundai"). Tikpat punktu ir arī pozīciju zemāk esošajam divkārtējam Latvijas čempionam no Somijas Kallem Rovanperem no Somijas ("Toyota").

Šobrīd kalendārā paredzēti vēl trīs posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!