Foto: Publicitātes foto

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks / Renārs Francis nedēļas nogalē aizvadīja pirmo Latvijas rallija čempionāta posmu "Samsonas Rally", izcīnot pirmo vietu 2WD klasē un augsto astoto vietu sacensību kopvērtējumā, kā arī trešo vietu Latvijas rallija čempionāta ieskaitē.

"Samsonas Rally" pirmo dienu Sesks un Francis noslēdza kā otrā ātrākā ekipāža starp priekšpiedziņas automašīnām, piekāpjoties konkurentam arī pasaules rallija junioru ieskaites sacīkstēs Sami Pajari / Marko Salminenam par piecpadsmit sekundēm.

Otrā sacensību diena komandai sākās dinamiski – te apsteidzot, te atkal zaudējot Pajari / Salminena ekipāžai. Abu ekipāžu temps bija ātrs, un cīņa līdzvērtīga līdz devītajam ātrumposmam, kad sāncenšu tehnika neizturēja. Tāpēc sacensību noslēgumā nokļūstot līderpozīcijās, treneris Uldis Briedis Seskam un Francim sacensību trasē neļāva snaust.

"Šīs bija pirmās sacensības, kurās veicām tik apjomīgas automašīnas regulējumu izmaiņas sacensību gaitā. Mainījām auto atsperes un pēc katras servisa zonas tiecāmies atgūt pārliecību un kāpināt tempu. Pēc devītā ātrumposma sākām savu attīstības treniņu – drošāk eksperimentējām ar regulējumiem un domās jau gatavojamies turpmākajām sacensībām. Pārliecinājāmies, ka mūsu "Ford Fiesta Rally 4" ir atsaucīga regulējumu izmaiņām un pielāgojas dažādiem braukšanas stiliem. Kopumā sacensībās ieguvām daudz jaunas informācijas gan braukšanas tehnikas, gan automašīnas regulējumu pilnveidošanai, un varam droši virzīties uz pasaules junioru rallija čempionāta virsotni," komentē pilots Mārtiņš Sesks.

Pēc divām nedēļām Seska un Franča ekipāžai paredzēts starts otrajā Latvijas rallija čempionāta ieskaites posmā – "Rally Liepāja", kam sekos pasaules rallija čempionāta ieskaites posmi Igaunijā (4.-6. septembrī), Vācijā (15.-18. oktobrī) un Sardīnijā (29. oktobrī – 1. novembrī).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!