Temps ātrs, ceļi ļoti šauri, grāvji dziļi, saķere neparedzama un JWRC sezonas noslēgums – nepielūdzami tuvu, tā varētu raksturot nedēļas nogalē (13. - 15. augustā) gaidāmo pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu Beļģijas pilsētā Iprā, kurā startēs "LMT Autosporta" akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, informēja komanda.

Sacensībām ir visi raksturlielumi, lai tās dēvētu par vienu no iespaidīgākajiem sezonas notikumiem. Ne tikai tāpēc, ka tās notiek vēstures apvītā un gleznainā apvidū un sacensību uzvarētāju vidū ir zināmākie rallija elites vārdi, vai tāpēc, ka rallija auto sānslīde mazajos lauku miestiņos beidzas tieši pie pašām namdurvīm. Galvenā intriga ir mainīgais segums un saķere. Ja līs lietus, ceļi pārvērtīsies "slidotavā", bet arī sausos apstākļos, kādi solās būt šajā nedēļas nogalē, trasē ir posmi gan ar labu saķeri, gan slidenu bruģi, jo segums ir mainīgs. Līdzās arī sīva cīņa par ātrumposmu uzvarām un kopvērtējuma punktiem.

"Mūsu rezultātu noteiks tas, cik labi spēsim pārnest Polijas pieredzi uz Beļģijas trasi. Te no svara katru līkumu un krustojumu izbraukt tīri un precīzi. Lai gan man tāpat kā vairumam JWRC ieskaites braucēju nav pieredzes Beļģijas ceļos, pirmssacensību treniņi Polijā ļāva sagatavoties apstākļiem, kādi mūs gaida Beļģijas WRC – slapjam un sausam asfalta segumam, kalnainiem un nelīdzeniem ātrumposmiem ar iekšmalu griešanu. Treniņi izveidoja labu pieredzi un kopējais noskaņojums ir mierīgs. Ja precīzi pierakstīsim trasi, atliks tikai izdarīt visu, ko Polijā sapratām," gaidāmās sacensības komentē Sesks .

Pasaules rallija čempionātā Beļģijas posmā sportistiem jāveic 20 asfalta ātrumposmi 295,78 km kopgarumā. JWRC ieskaitē par uzvaru cīnīsies sešas ekipāžas.

Ar četru punktu pārsvaru JWRC kopvērtējuma līderis pirms Beļģijas sacensībām ir Pajari (71 punkts), otrajā vietā Sesks (67 punkti), trešajā Armstrongs (56 punkti), ceturtajā Juna (40 punkti), piektajā Koči (34 punkti). Pēc Beļģijas sacensībām Seska un Franča kalendārā ir JWRC noslēdzošais posms Spānijā (14.-17.oktobrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!