Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 2. septembrī, Biķernieku sporta kompleksa trases daļā, kuru sauc par "Raganas katlu", norisināsies "Betsafe" NEZ drifta čempionāta noslēdzošais, trešais posms, Latvijas drifta čempionāta 4. posms un Latvijas drifta kausa "ProAm" klases 5. posms.

Pašlaik "Pro" klasē startam ir pieteikušies 23 braucēji no piecām valstīm. Starp "Pro" klases braucējiem uz startu dosies pašreizējais Latvijas drifta čempionāta un Baltijas drifta čempionāta līderis Jānis Eglīte. Tāpat arī iepriekšējo gadu Latvijas drifta čempions Inguss Jēkabsons, viņa brāli un komandas biedrs Ingemārs Jēkabsons u.c.

Uz starta redzēsim arī igauņu braucējus, viens no tiem ir Mihkels Normans Tults, kurš pašlaik ir arī NEZ drifta čempionāta kopvērtējuma līderis pēc diviem posmiem. Viņam pievienosies arī pašlaik otrās vietas ieguvējs Henrijs Kivimegi. Uz starta redzēsim arī mūsu kaimiņus lietuviešus, kuri ir ļoti iemīlējuši Raganas katla konfigurāciju Biķerniekos.

"ProAm" klasē šobrīd ir pieteikušies jau 30 braucēji. Pēc četriem posmiem kopvērtējums ir ļoti sīvs, pirmā vieta tiek dalīta starp diviem braucējiem Jāni Brālīti un Rinaldu Rižovu, kuriem ļoti tuvu seko arī Jānis Jurka, un 2016. gada "ProAm" klases uzvarētājs Aleksandrs Murajs. Uz starta "ProAm" klasē redzēsim arī vairākus lietuviešu un igauņu sportistus, kā arī jaunāko Baltijas drifteri Nikolasu Bertānu, kuram ir tikai 12 gadi.

Biķernieku trases daļa "Raganas katls" izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem. Skatītājiem ieeja sacensībās šoreiz ir no Biķernieku meža puses, nevis caur ierasto galveno ieeju.

Skatītājiem no trases malās esošajiem kalniņiem būšot iespējams pārredzēt teju visu trasi. Apmeklētāji līdzi drīkst ņemt savus solus, krēslus, pufus, lai ērtāk var iekārtoties un skatīties sacensības. Pirmo reizi tiks izvietots arī video ekrāns skatītājiem trases pārredzēšanai.

Raganas katlā sacensībās ir atvērtais dalībnieku parks, kur jebkurš apmeklētājs varēs aplūkot tuvāk automašīnas un satikt braucējus, katram apmeklētājam tiks izsniegta ieejas aproce, tādejādi būs iespējams iziet arī ārā no sacensību teritorijas.

Biļetes ir pieejamas gan iepriekšpārdošanā Bilesuserviss.lv, gan "Circle K", kur pašlaik tās maksā 15 eiro pieaugušajiem. Biļetes ietver gan dalībnieku parku, gan skatītāju zonas, gan iespēju iziet ārā un iekšā no sacensībām.

Bērniem vecumā līdz 16 gadiem ieeja būs bez maksas. Apmeklētājiem uzrādot vai iegādājoties biļeti sestdienai, piektdienas treniņa apmeklējums ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!