Foto: F64

Sestdien, 18. jūnijā, Latvijas drifts ar vērienīgām sacensībām atgriezīsies sporta kompleksā "333". Drifteru iemīļotajā trasē norisināsies gan Latvijas PRO drifta čempionāta 3. posms, gan Latvijas drifta kausa 3. posms, kas nozīmē, ka uz starta stāsies vairāk nekā 70 pilotu.

Aizraujošas cīņas sagaidāmas gan "Triobet" Latvijas drifta kausa "Street" un "ProAm" klasēs, gan "Triobet" Latvijas drifta čempionātā. Dalībnieku skaits šajās klasēs ar katru gadu arvien pieaug, tāpat pieaug arī šo klašu meistarības un tehniskais līmenis.

Šosezon spēcīgākie 2015. gada "ProAm" klases automobiļi jau ir pārgājusi uz PRO klasi, bet "Street" klasē ir ļoti daudz jaunpienācēju, kas "Street" klasē dalībnieku skaitu padara pāri par 30.

Īpaši jāizceļ "Street" klases jaunpienācējs Agris Čivčš, kurš pirmajos posmos rāda ļoti labu sniegumu un stājas pretī jau ilggadējiem "Street" klases braucējiem. "ProAm" klase viennozīmīgi izceļas Jānis Brālītis, kurš jau otro posmu pēc kārtas iegūst 1. vietu, aiz sevis atstājot "ProAm" klases braucējus, kuriem nav pirmais gads "ProAm" klasē.

Nedēļas nogalē Pērnavā norisinājās Latvijas drifta čempionāta 2. posms, kur ļoti labu sniegumu rādīja Latvijas PRO klases jaunie dalībnieki, kurus sagaida arī uz starta "333" trasē. Šī bija Silvestra Dziedātāja nedēļas nogale, jo sportists parādīja ļoti labu un stabilu sniegumu sev jaunā, nezināmā un ļoti ātrā trasē. Uz starta varēs redzēt arī Karosu un Jaunāko, kuriem Pērnavas sacensības noteikti iedeva ļoti labu treniņu pirms gaidāmajām "333" sacensībām. Uz starta gaidāmi arī brāļi Jēkabsoni, Didzis Kozolvskis un noteikti arī kāds ārzemju braucējs.

Uzvarētājus "Street" un "ProAm" ieskaitēs prognozēt ir ļoti grūti, jo braucēju loks, kuri ir spējīgi aizcīnīties līdz pjedestālam, ir ļoti plašs. Tāpat korekcijas rezultātos noteikti ieviesīs arī "333" trase, kur nemaz tik bieži braucējiem nav iespējams trenēties.

Biļetes iepriekšpārdošanā visās Biļešu servisa kāsēs maksā astoņus eiro, bērniem no 10 - 16 gadu vecumam – trīs eiro. Arī šoreiz visiem skatītājiem būs iespējams apmeklēt dalībnieku parku, jo būs atvērtais dalībnieku parks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!