Foto: Volkswagen Motorsport

Pasaules rallija čempionāta (WRC) Somijas posma pirmais ātrumposms risinājās uzreiz pēc sacensību oficiālās atklāšanas ceremonijas ceturtdien, un tajā ātrāko rezultātu uzrādīja esošais pasaules čempions, francūzis Sebastjebs Ožjērs ("Volkswagen").

Pirmais "dops" bija 2,27 kilometrus garš superspeciālais ātrumposms, kura rezultāti diez vai iespaidos sacensību galīgo iznākumu, taču zināmu azartu tas ieviesa. Somijas rallija līdera godā pēc SS1 izvirzījās Ožjērs (1:48,6), otrais labākais rezultāts britam Krisam Mīkem ("Citroen"), kurš no francūža atpalika par 0,6 sekundēm. Trešais - norvēģis Andreass Mikelsens ("Volkswagen", +0,8 sek.).

Viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Somijas rallijā, mājinieks Jari-Mati Latvala pirmajā "dopā" uzrādīja piekto rezultātu, atpaliekot no sava komandas biedra 1,6 sekundes, bet labāko desmitnieku noslēdza igaunis Ots Tanaks ("M-Sport", +3,9 sek.).

Somijas WRC rallija "īstās sacensības" sāksies piektdien, 31. jūlijā, kad sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi, ieskaitot divus, kas ir šo sacensību "klasika" un vizītkarte - "Himos" un "Ouninpohja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!