Foto: Publicitātes foto
Latvijas motokrosa braucējs Tomass Šileika sestdien Itālijā Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru (EMX 250) klasē divu braucienu summā ierindojās 16. vietā.

EMX 250 klasē pirmajā braucienā otrdien ātrākais bija itālis Matia Gvadanjīni, kamēr Šileika visātrāk trasi veica pirmajā aplī un braucienā ierindojās 11. pozīcijā. Šileikas ātrākais laiks bija par nepilnām trim sekundēm lēnāks nekā itālim.

Otrajā braucienā ātrākais vēlreiz bija Gvadanjīni, taču Šileikam padevās neveiksmīgs starts, kā rezultātā viņš finišēja 34. vietā starp 40 braucējiem.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja Gvadanjīni, otrais 36 punktiem bija igaunis Jorgens Matiass Talviks, bet Hakons Fredriksens no Norvēģijas ar tikpat punktiem bija spiests ieņemt trešo pozīciju. Šileika divos braucienos iekrāja desmit punktus, kas ļāva aizņemt desmito vietu.

Čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 286 punktiem ir francūzis Tibo Benistāns, kamēr Šileika ar 81 punktu atrodams 17. vietā. Mairis Pumpurs šosezon Ķegumā aizvadīja savu līdz šim vienīgo posmu un ar sešiem punktiem atrodams 38. pozīcijā starp 52 braucējiem.

Tikmēr EMX 125 klasē Kārlis Alberts Reišulis pirmajā un otrajā braucienā ierindojās septītajā vietā, kas divu braucienu summā nozīmēja to pašu septīto pozīciju.

Reišulis šosezon piedalījies tikai divos posmos, bet punktus izdevies iekrāt vienīgi sestdien. Sportists ar 28 punktiem kopvērtējumā ieņem 23. vietu starp 46 braucējiem.

Nākamais posms paredzēts Spānijā, bet svētdien trasē dosies pasaules čempionāta prestižākās klases – MXGP un MX2.

Traumas dēļ pasaules čempionāta prestižākajā klasē MXGP nestartē latvietis Pauls Jonass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!