Foto: FIAERC
Latvijas autorallija braucēja Ralfa Sirmača un stūrmaņa Artūra Šimina ekipāža, kur arī sestdien piemeklēja pāris riepu plīsumi, izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionāta (ERČ) Azoru salu rallijā.

Jau piektdien – rallija otrajā dienā – "Sports Racing Technologies" (SRT) komandas Latvijas sportisti, kuri brauc ar "Škoda Fabia R5" auto, piemeklēja trīs riepas plīsumi, kas viņiem pirms noslēdzošās dienas lika kopvērtējumā ieņemt vien 13. vietu.

Savukārt sestdien Sirmača ekipāža turpināja saskarties ar tehniskām problēmām, jo vēl divas reizes tika pārsistas riepas, turklāt arī laikapstākļi bija ļoti miglaini. Par spīti visām problēmām, ar kurām gan saskārās arī citi braucēji, Latvijas sportisti spēja pakāpties uz septīto pozīciju.

Sestdien tika veikti noslēdzošie seši no 16 ātrumposmiem, tomēr jau pirmajā no tiem Sirmača vadītajam spēkratam plīsa labā aizmugurējā riepa. Latvieši, nomainot riteni, gan tika līdz finišam, kas gan kopējā ieskaitē lika nokrist jau uz 14. pozīciju. Tomēr nākamajos divos Latvijas sportisti bija attiecīgi sestajā un otrajā vietā, kas ļāva veikt kāpumu arī kopvērtējumā.

Vēlreiz Sirmacim ar Šiminu riepa bija jāmaina 14. ātrumposmā, kur beigās viņa bija desmitie, bet noslēdzošajos divos "dopos" izdevās jau iebraukt labāko sešiniekā, tādējādi ERČ sezonas pirmo posmu noslēdzot septītajā vietā.

Par šī posma uzvarētāju kļuva portugālis Brunu Magelāns ("Škoda Fabia R5"), kurš par vienu minūti un 34,4 sekundēm apsteidza vācieti Marijanu Grībelu ("Škoda Fabia R5").

Savukārt ar Latvijas licenci braucošais SRT komandas Krievijas pilots Nikolajs Grjazins, kuru piemeklēja stūres balstiekārtas problēmas, bija piektais, kamēr septītās vietas īpašnieks Sirmacis uzvarētājam zaudēja septiņas minūtes un 33,8 sekundes.

Problēmas šajā posmā piemeklēja arī iepriekšējo divu sezonu Eiropas čempionu Kajetanu Kajetanoviču no Polijas, kurš pēc pirmās dienas bija līderis, bet piektdien piedzīvoja avāriju.

Kā vēstīts, latviešu braucējs pašlaik pieteicis savu dalību tikai Azoru salu posmā un Latvijas etapā, kas norisināsies oktobrī, jo ekipāžai pagaidām nav pietiekams finansējums, lai varētu cīnīties par uzvaru kopvērtējumā, kurā tiks ieskaitīti četri labākie rezultāti no sešiem.

ERČ sacensībās SRT komanda jaunajā sezonā startēs arī igaunis Rauls Jētss, kurš gan piedalīsies tikai atsevišķos posmos. Savukārt Grjazins sacentīsies visos astoņos ERČ posmos, tajā arī skaitā arī visos sešos junioru U-28 čempionāta rallijos.

Iepriekšējā ERČ sezonā Sirmacis ar stūrmani Šiminu uzvarēja Akropoles un Latvijas rallijā, bet duetā ar stūrmani Māri Kulšu finišēja pirmie Igaunijas posmā. Kopvērtējumā Latvijas autosportists ieņēma trešo vietu, lai gan pirms pēdējā posma vēl pretendēja uz vicečempiona godu

Sirmača ekipāža kļuva par vienīgo, kas iepriekšējā sezonā uzvarēja trijos ERČ posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!