Foto: LETA
Latvijas rallija komandas "Sports Racing Technologies" ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins ieņem otro vietu pēc Eiropas čempionāta (ERČ) Akropoles rallija pirmās dienas.

Sacensību pirmajā dienā sportistiem sestdien bija jāveic seši ātrumposmi.

Sacensības Srimača ekipāža uzsāka lieliski, pirmajā "dopā" uzrādot ātrāko laiku, bet nākamajos divos bija attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Ceturtajā ātrumposmā latvieši bija uzreiz aiz labāko trijnieka, bet piektajā viņi izcīnīja otro pozīciju. Dienas noslēdzošajā - sestajā - "dopā" Sirmacis bija ceturtais un kopvērtējumā noslīdēja uz otro vietu aiz krieva Alekseja Lukjaņuka. Krievu ekipāžai Sirmacis kopvērtējumā zaudē tikai divas sekundes, kamēr trešajā vietā esošo čehu Jaromīru Tarabušu apsteidz par 45,5 sekundēm.

Sākotnēji Sirmcis atradās rallija vadībā, jo Lukjaņuks bija saņēmis 10 sekunžu sodu par pāragru startu, taču vēlāk sacensību žūrija izskatīja sportistu iesniegumu un lēma par soda anulēšanu. Tādējādi Sirmacis tika nobīdīts uz otro vietu.

Sirmacis norādīja, ka pēdējie dienas ātrumposmi nav izdevušies kā gribējies, taču ekipāža ir apņēmības pilna svētdien pacīnīties par uzvaru.

Svētdien Grieķijas ERČ posms noslēgsies ar vēl sešiem ātrumposmiem.

Akropoles rallijs ir šīs sezonas ERČ trešais posms, bet sezonas kopvērtējuma līderis pēc diviem etapiem ar 60 punktiem ir pērnās sezonas Eiropas čempions Kajetans Kajetanovičs no Polijas, kurš sestdien pirmajā ātrumposmā piedzīvoja avāriju, taču sacensības joprojām turpina.

Šogad ERČ kalendārā ieplānoti desmit posmi, turklāt visas sezonas kopējais balvu fonds ir 200 000 eiro. Kā zināms, sezonas pirmais posms februāra ievadā bija plānots Latvijā, bet to atcēla nepiemēroto laikapstākļu dēļ un vēlāk pārcēla uz septembra vidu.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu un piekāpjoties tikai zviedram Emīlam Bergkvistam. Tāpat Sirmacis bija otrais kopvērtējumā arī ERČ3 ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!