Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallija ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins ieņem otro vietu pēc Eiropas čempionāta (ERČ) Azoru salu rallija pirmās dienas, kurā bija jāveic četri ātrumposmi.

No sacensību līdera, pagājušās sezonas Eiropas čempiona poļa Kajetana Kajetanoviča Sirmacis atpaliek tikai par vienu sekundi, savukārt trešajā vietā ir krieva Alekseja Lukjaņuka ekipāža, kas līderim zaudē 3,7 sekundes. Lukjaņuks sacensību sākumā pieļāva kļūdu un gandrīz avarēja.

Sirmacis ceturtdien uzvarēja vienā no četriem ātrumposmiem, būdams labākais dienas noslēdzošajā "dopā", par kuru pēc finiša teica, ka lietus dēļ esot bijis ļoti slidens un bijis grūti braukt. Pirmajā un trešajā jaunajam Latvijas pilotam bija trešais labākais laiks, otrajā - otrais.

Piektdien sportistiem jāaizvada seši ātrumposmi, sestdien - vēl seši.

Kā ziņojām, pirms mēneša sensacionāli uzvarēja Akropoles rallijā Sirmacis un Šimins, debitējot sacensībās ar R5 klases automašīnu. Arī toreiz viņi kvalifikācijā bija trešie, bet favorīti Lukjaņuks un Kajetanovičs sacensību laikā pieļāva vairākas kļūdas, kamēr latvieši nobrauca ļoti stabili.

Sirmacis un Šimins šogad sacensībās piedalās ar "Škoda Fabia R5" automašīnu un pārstāv "Sports Racing Technologies" (SRT) kluba rallija komandu "Škoda Baltic Motorsport". Sākotnēji bija iecerēts, ka šī Latvijas ekipāža šogad startēs piecos ERČ posmos, tomēr pēc panākuma Akropolē viņi par ietaupītajiem līdzekļiem varētu nobraukt vēl vienu posmu.

Šogad ERČ kalendārā ieplānoti desmit posmi, turklāt visas sezonas kopējais balvu fonds ir 200 000 eiro. Kā zināms, sezonas pirmais posms februāra ievadā bija plānots Latvijā, bet to atcēla nepiemēroto laikapstākļu dēļ un pārcēla uz septembra vidu.

Azoru salās tiek aizvadīts ERČ sezonas ceturtais posms.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderpozīcijā ar 71 punktu ir Kajetanovičs, kuram ar 46 punktiem seko Lukjaņuks, pie 38 punktiem ticis brits Kreigs Brīns, bet Sirmacis ar 37 punktiem ir ceturtais.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu un piekāpjoties vienīgi zviedram Emīlam Berjkvistam. Tāpat Sirmacis bija otrais kopvērtējumā arī ERČ3 ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!