Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Laikā, kad pasaules sportu apturējusi koronavīrusa pandēmija, autosportisti pārmetušies uz sacensībām virtuālajā vidē, un arī tur viņi neiztiek bez emocijām un pat skandāliem.

F-1 komandas "McLaren" pilots Lendo Noriss jau ilgu laiku sacenšas e-sporta vidē, bet pandēmijas laikā viņš bieži tiek aicināts uz speciāli sarīkotām autosporta sacensībām. Viņš pieņēma "Indycar" čempionāta uzaicinājumu piedalīties virtuālajās sacensībās.

Noriss piedalījās divos posmos. Viņš uzvarēja "IndyCar" posmā Ostinā, kurā notiek arī F-1 sacensības, un arī Indianapolisas 500 jūdžu sacensībās viņš devās pretī uzvarai. Tomēr "IndyCar" braucējs Saimons Paženo nevēlējās, lai F-1 braucējs saimnieko viņa "virtuvē". Viņš iebrauca boksos, sagaidīja, ka Noriss viņu mēģinās apdzīt pa apli un izsita "McLaren" F-1 komandas braucēju no virtuālajām sacensībām. Paženo pēc tam taisnojās, ka vēlējās Norisu tikai nobloķēt, lai uzvarētu "IndyCar" pilots Olivers Eskjū.

Arī sporta televīzijas šajā laikā meklē saturu, un e-sports palīdz aizpildīt ēteru. Šīs sacensības tika translētas televīzijas kanālā ESPN, un šis incidents tika plaši apspriests.

Pēc virtuālajām sacensībām Noriss uzsvēra, ka e-sports šobrīd ir alternatīva, kā uzņēmumi ar autosporta palīdzību var reklamēt savus produktus. Turklāt līdz ar pašizolāciju audzis sacensību līmenis, jo tām pievērsušies profesionāļi.

"Jā, tā ir video spēle, bet e-sports kļuvis daudz nopietnāks. Braucējiem, komandām un sponsoriem šajā laikā tas ir daudz vairāk par spēli, kad tas notiek šādā līmenī. Tāpēc tiek sagaidīta profesionāla rīcība. Lai arī tas notiek virtuāli, to daudzi uzver nopietni. Tas bija sarūgtinoši, jo es ieguldīju laiku, piesaistīju inženierus un savu komandu. Tā bija savtīga rīcība," ESPN F1 kanālam teica Noriss.

Virtuālās sacensība risinās dažādās autosporta klasēs. F-1 un rallijkrosa čempionāti rīko sacensības savās oficiālajās datorspēlēs, bet daudz un dažāda līmeņa virtuālās sacensības notiek dažādās platformās.

Rallijkrosa e-sacensībās pagājušajā nedēļas nogalē piedalījās arī Reinis Nitišs, bet viņš Montalegres trasē, Portugālē, netika pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!