Foto: Publicitātes foto
Uvis Slakteris izcīnījis otro vietu Eiropas čempionātā ūdens motosportā F2 klasē, kas norisinājās Lietuvas pilsētā Zarasai 20.un 21.jūlijā, informē Latvijas ūdens motosporta federācija.

Slakteris kvalifikācijā bija uzrādījis piekto labāko laiku un tāpēc šīs sacensības uzsāka no piektās pozīcijas. Pirmajā braucienā izdevās lielisks starts un Slakterim pēc pirmajiem apļiem priekšā bija tikai norvēģis T.Munte-Kāss. Taču tad sekoja avārija un atkārtots starts no tās pašas piektās vietas.

Taču arī šis starts Slakterim bija izcils un viņš atkal bija otrais. Tikai šoreiz pa priekšu brauca pagājušā gada Eiropas čempions E. Riabko. Tā arī šis brauciens U.Slakterim noslēdzās ar izcīnitu otro vietu.

Otrajā braucienā arī U.Slakteris zaudēja tikai E.Riabko. Trešajā braucienā U.Slakteris finišēja pirmais, aiz sevis atstājot T.Munti-Kāsu un E. Riabko. Savukārt ceturtajā braucienā U.Slakteri pievīla tehnika, jo pārstāja darboties stūres iekārta un nācās braukt malā nefinišējot.
Tā par 2019.gada Eiropas čempionu atkārtoti kļuva lietuvietis E.Riabko, bet trešo vietu izcīnija norvēģu sportists T.Munte-Kāss.

"Esmu gandarīts par izcīnīto otro vietu, bet sarūgtināts par tehnisko problēmu. Bet tehniskajos sporta veidos vienmēr jārēķinās ar trim vienlīdz svarīgām komponentēm -sportista kvalifikāciju, kavlitātīvu tehniku un veiksmi. Šoreiz nedaudz pietrūka tikai veiksmes. Jo vairākkārtējie labie starti, braukšanas meistarība un tehnika parādīja, ka viss ir labā kārtībā, jo stabili braucu pa pirmo un otro vietu. Bet man ir prieks, ka manai kolēģei Ievai Millerei tehniskās problēmas izdevās atrisināt uz vietas un viņa savā klasē izcīnija pirmo vietu Eiropas čempionātā", teica Uvis Slakteris.

Vēl Eiropas čempionātā Nikita Lijcs izcīnija piekto vietu F2 klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!