Foto: Publicitātes foto

Latvijas ātrākais autošosejas braucējs Haralds Šlēgelmilhs sestdien pirmajā braucienā izcīnīja trešo vietu, bet svētdien otrajā braucienā finišēja ceturtais "Lamborghini Blancpain Super Trofeo" (LBST) Eiropas seriāla pirmā posma sacensībās, kas norisinājās slavenajā Moncas trasē Itālijā.

Šlēgelmilhs, kurš šajā sezonā startē "PRO" klasē, sestdien kvalifikācijā bija astotais. Sacensībās Latvijas pārstāvis izcīnīja trešo vietu, finišā vairāk nekā 11 sekundes zaudējot uzvarētājam Denisam Lindam, bet "PRO" klasē latvietis bija otrais.

Savukārt otrajā kvalifikācijas braucienā latvietis izcīnīja "pole-position", kas viņam svētdien ļāva startēt no pirmās pozīcijas. Līdz pat boksu apmeklējumam Šlēgelmilhs turējās līderpozīcijā, bet pēc tam atkrita uz trešo vietu. Līdz finišam latvietis atkāpās par vēl vienu vietu un finišēja ceturtais, bet individuāli "PRO" klasē Šlēgelmihls bija pats ātrākais.

Katrs posms sastāv no diviem 50 minūšu braucieniem.

Arī savā otrajā LBST sezonā Šlēgelmilhs pārstāv Gruzijas komandu "Artline", taču šosezon startē "PRO" klasē, bet "Pro-Am" ieskaitē brauc viens profesionālais sportists un viens amatieris.

Pērn Šlēgelmilhs debitēja LBST Eiropas čempionāta sacensībās "PRO-Am" ieskaites klasē, kur startēja kopā ar komandas biedru Mihailu Stepanovu. Sezonas laikā Šlēgelmilhs ar Stepanovu trīs reizes izcīnīja trešo vietu, bet sezonas noslēguma sacensībās Eiropas ieskaitē izcīnīja uzvaru.

LBST čempionāts aizsācies 2009.gadā, un tas tiek uzskatīts par pasaules ātrāko zīmola trofejas izcīņu. 2016.gada sezonu Eiropā veido seši posmi Pirmās formulas (F-1) trasēs - Moncā, Silverstounā, Pola Rikāra vārda nosauktajā trasē, Spa, Nirburgringā un Valensijā,

Šī gada čempionātā startē rekordliels dalībnieku skaits - vairāk nekā 40 līdzīgas tehniskās specifikācijas Lamborghini automašīnu ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!