Pasaules rallija čempionāta Somijas posmā pēc pirmajiem trim ātrumposmiem sacensību vadībā ir nonācis septiņkārtājais pasaules čempions Sebastjens Lēbs ("Citroen WRT") , bet Latvijas pilots Andis Neikšāns ("LMT rallija komanda")pēc veiktiem trim ātrumposmiem ieņem 24. vietu.

Latvijas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals uzskatāmi pierādījuši pasaules čempionātā iepriekš iegūto pieredzi, un pēc trim ātrumposmiem ieņem 24.pozīciju, apsteidzot tādus pieredzējušus un ar jaudīgākiem auto startējošus braucējus kā PWRC pasaules čempionu, portugāli Armindo Araužu ("MINI WRC") un Halidu Al-Kasimi ("Ford WRT").

Neskatoties uz to, ka ceturtdien tika veikti trīs ātrumposmi, starta secību piektdienas posmiem noteiks pēc pirmajiem diviem. Uzrādījis ātrāko rezultātu pirmajā ātrumposmā, soms Jari Ketomā izvēlējās otrajā pielietot taktikas cīņas un zaudēt laiku, iegūstot izdevīgāku starta pozīciju otrajai dienai.

Tādējādi rallija vadībā nonāca Sebastjens Lēbs, kuram 1,7 sekundes zaudē viņa komandas biedrs Sebastjens Ožjē. Trešais ir soms Jari-Mati Latvala ("Ford WRT"), bet Ketomā, kurš šai rallijā brauc ar "Ford Fiesta WRC" auto, bija ceturtais. Arī pēc trešā superspeciālā ātrumposma līderu secība nemainījās.

Jau pirmajā ātrumposmā savas izredzes uzrādīt labu rezultātu Somijas rallijā sabojāja Miko Hirvonens ("Ford WRT"), nenovaldot auto un atsitoties pret koku. Arī otrais ātrumposms somu pilotam nebija veiksmīgs – pārsists ritenis, un zaudēta pusotra minūte. Kopvērtējumā Hirvonens pirmo sacensību dienu pabeidza 36.vietā.

Toties fantastiski ātrs ir igaunis Ots Tanaks ("Ford Fiesta S2000"), kurš ir pārliecinošs līderis S-WRC ieskaitē. Viņš kopvērtējumā pēc pirmās sacensību dienas ieņem septīto vietu. P-WRC ieskaitē līderis pēc pirmās dienas ir soms Jarko Nikara ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), bet "FIA Junior Academy" – Alisters Fišers ("Ford Fiesta RS").

Somijas rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi, sacensības beigsies sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!