Foto: Volkswagen Motorsport

Pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma, Somijas rallija, pirmais līderis ir mājinieks Jari-Mati Latvala ("Volkswagen").

Laika apstākļi Somijā pirmajā sacensību dienā ceturtdien bija līdzīgi kā Latvijā - pērkona negaiss, zibens, lietus, peļķes un dubļi, un šādos rallija ceļos visātrākais bija soms Jari-Mati Latvala, kurš uzvarēja pirmajos trijos ātrumposmos. Lai arī nākamajā ātrākais bija viņa komandas biedrs un kopvērtējuma līderis Sebastjens Ožjērs, Latvalas iekrātais pārsvars bija pietiekams, lai pirmo sacensību dienu pabeigtu rallija vadībā.

Pēc četriem ātrumposmiem Latvalas pārsvars pār Ožjēru ir 4,5 sekundes. Trešais, 9,2 sekundes aiz Latvalas ir Kriss Mīke ("Citroen").

"Lietus, kas sākās pirms pirmā ātrumposma, bija tieši laikā - saķere bija labāka nekā mēs gaidījām un bija vietas, kurās es varēju braukt pat vēl nedaudz ātrāk," saka ļoti apmierinātais Latvala. "Taču šādos apstākļos nekad nevari zināt, vai līkuma izejā pēkšņi nebūs dziļa peļķe. Laika apstākļi šodien nebija patīkami skatītājiem, bet braucējiem - lieliski!"

Arī WRC2 ieskaitē līderis ir soms - Jari Ketomā, gan lielākoties pateicoties igauņa Ota Tanaka neveiksmēm. Igauņu pilots pirmajā ātrumposmā bija tikai 2,4 sekundes lēnāks par Ketomā, bet pēc otrā jau bija apsteidzis viņu. Diemžēl trešajā "dopā" Tanaks uzbrauca akmenim, sabojāja stūres pastiprinātāju, turklāt bija spiests apstāties un mainīt pārsisto riepu, kā rezultātā viņš pazaudēja četras minūtes, noslīdot uz 36.vietu kopvērtējumā un septīto klasē. Dienas pēdējā ātrumposmā igauņu pilots atkal bija ātrāks par Ketomā, taču tas neko daudz nemainīja kopvērtējumā.

"Žēl, ka Otam tā nepaveicās," atzina Ketomā. "Tomēr es "Lankamaa" ātrumposmu braucu ar 120% atdevi un man paveicās, ka tiku līdz finišam, taču man cits nekas neatliek - ja es palaistu Tanaku garām, rīt mēs pazaudēto laiku neatgūtu!"

Otrā sacensību diena piektdien sāksies pl. 9:18 pēc vietējā laika un ekipāžām būs jāveic kopumā deviņi ātrumposmi.

Somijas WRC rallija rezultāti pēc četriem ātrumposmiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!