Pēc Eiropas rallija čempionāta otrā posma "Rally Liepāja" pirmās dienas līderpozīcijā atrodas somu braucējs Esapeka Lapi ("Škoda Fabia S2000"), bet uzreiz aiz viņa Latviju pārstāvošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins ("Ford Fiesta").

Lapi uzvarēja trijos no sešiem pirmās dienas ātrumposmiem, kamēr Grjazins ātrākais bija divos. Kopvērtējumā Lapi Latviju pārstāvošajam braucējam ir priekšā 2,6 sekundes.

Trešajā pozīcijā ir ar "Peugeot 207" braucošais īrs Kreigs Brīns (+59,2), bet aiz viņa atrodas Kajetans Kajetanovičs ar "Ford Fiesta" no Polijas (+1:35,9) un vācietis Zeps Vīgands ar "Škoda Fabia S2000" (+2:19,3).

No latviešu braucējiem Mārtiņš Svilis ir septītajā vietā (+2:27,7), bet Jānis Vorobjovs noslēdz labāko desmitnieku (+3:26,1).

Tikmēr francūzis Braiens Bufjē, kurš nesen WRC posmā izcīnīja otro vietu, no sacensībām izstājās jau otrajā ātrumposmā, kad viņu piemeklēja dzinēja defekts.

Sirmacis pašlaik ir septītais 2WD grupā, bet Svilis ir otrajā vietā "Production" kausa ieskaitē. Sacensības turpina 43.ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!