Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē – trīs dienu garumā no 11. līdz 13. maijam – Biķernieku trasē notiks Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas čempionāta atklāšanas posms "DeWalt Grand Prix". Vairāk nekā 180 Baltijas un Skandināvijas ātrākie autosportisti pulcēsies Rīgā, lai dotos trasē un rādītu aizraujošas cīņas katrā Biķernieku trases līkumā.

Autošosejas sezonu piektdienas vakarā atklās Ziemeļeiropas čempionāts ar "BMW Xtreme Cup" un "V1600" klases braucējiem. Šobrīd dalībai BMW klasē pieteikušies 17 autosportisti, bet "V1600" klasē seši sportisti, starp tiem galvenokārt ir Somijas un Igaunijas pārstāvji.

Sestdien neilgi pēc sacensību atklāšanas uz starta stāsies viena no visaizraujošākajām klasēm – "Legend Car" klase. Pirmajam posmam pieteikušies 17 sportisti no Latvijas, Somijas un Krievijas. Latviju pārstāvēs seši sportisti, viņu vidū jau pazīstamie Uldis Timaks, Jānis Horeliks, Ernests Veismanis, Valters Zviedris, Mārtiņš Steinerts un Garijs Rožkalns.

12. maijā trasē redzēsim ātrās "Porsche" automašīnas. Šobrīd "Porsche GT3" klasē pieteikušies astoņi dalībnieki no Somijas, Igaunijas un pirmo reizi arī no Lietuvas.

Ziemeļeiropas čempionāta braucienus noslēgs jaudīgā "V8 Thundercar" klase, kura vislielāko popularitāti iemantojusi Somijā, tāpēc uz starta stāsies deviņi somu autosportisti ar "Chevrolet Camaro" automašīnām. Tieši šī klase pirms gada parūpējās par "Nascar" cienīgiem skatiem Biķernieku trasē.

Baltijas čempionāts jauno sezonu sāks svētdienā, 13. maijā. Jaudīgākajā "Baltic Touring Car" klasē šobrīd pieteicies 21 sportists. Šo klasi kā ierasts iecienījuši lietuvieši, bet viņu vidū redzēsim arī sešus Latvijas pārstāvjus – Artūru Batraku un Robertu Rodi, Reini Lazdiņu, Rolandu Dūdu un jaunpienācējus Artjomu Kočlamazašvili un Agri Petrovski. Jāpiemin, ka šajā klasē pēc vairāku gadu pārtraukuma startēs ekskluzīvais "Lamborghini Gallardo" spēkrats ar somu sportistu Marko Rantanenu pie stūres.

Baltijas čempionāta trīs "Hankook Trophy" klasēs kopumā pieteikušies 15 sportisti. "Nacionālajā klasē" startēs astoņi dalībnieki, viņu vidū arī līdz šim nepārspētais Jānis Vanks. "Super 1600" klasē par favorītu tiek uzskatīts igaunis Stīvens Pūsts, kurš iepriekšējā sezonā uzvarēja visos braucienos.

Baltijas 4 stundu izturības čempionāta pirmajam posmam pieteicies iespaidīgs spēkratu klāts. Uz starta taisnes stāsies 19 komandas, piecas no tām startēs ar pasaules līmeņa tehniku – TCR automašīnām. Sacensībās pārstāvēta būs arī Latvija – "Flash Racing" komanda ar Vilni un Artūru Batrakiem. Lietuviešus centīsies pārspēt arī divas igauņu komandas, kā arī Krievijas pārstāvji.

Svētdienā Biķernieku trasē starp jaunākās paaudzes sporta automašīnām dosies arī vēsturisko automašīnu seriāla "Dzintara aplis" spēkrati, kurā kopā saņemti 40 braucēju pieteikumi. Viskuplākais dalībnieku skaits gaidāms VAZ klasē – astoņas "VAZ 1300" un 15 "VAZ 1600" automašīnas, kas nozīmē īpaši aizraujošas cīņas trasē.

Sacensības 12. un 13. maijā video tiešraidē varēs skatīties arī portālā "Delfi".

Biļetes uz Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas čempionāta atklāšanas posmu "DeWalt Grand Prix" var iegādāties visās "Biļešu Serviss" kasēs un internetā "Bilesuserviss.lv". Nedēļas nogales biļešu cena ir 15 eiro. Piektdienā tie, kuri iegādājušies biļetes uz abām sacensību dienām (sestdien, svētdien): ieeja bez maksas, pārējiem – pieci eiro. Uz vietas pie trases sestdien un svētdien būs iespējams iegādāties arī vienas dienas biļetes par 10 eiro. Caurlaides cena automašīnai ar iebraukšanu līdz servisa parkam – 10 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam, invalīdiem un pensionāriem, uzrādot derīgu apliecību, ieeja ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!