Foto: Publicitātes foto

Labi zināmais rallija pilots Dani Sordo uz vēl vienu gadu pagarinājis līgumu ar pasaules autorallija čempionāta (WRC) komandu "Hyundai", trešdien vēstīja klubs.

Jaunā vienošanās ar Sordo paredz, ka sportists nākamgad neaizvadīs pilnu sezonu, vien startējot septiņos no 14 posmiem. Atlikušajās sacīkstēs plānots, ka "Hyundai" komandu pārstāvēs visu laiku titulētākais WRC braucējs francūzis Sebastjans Lēbs.

"Esmu gandarīts, ka jau septīto sezonu pēc kārtas varēšu pārstāvēt "Hyundai" komandu," teica Sordo, kurš kopš 2014. gada, startējot "Hyundai" komandā, deviņas reizes kāpis uz goda pjedestāla. "Šī komanda man ir kļuvusi par ģimeni un kopā esam piedzīvojuši neskaitāmi daudz lielisku mirkļu."

"Spilgtākā atmiņa noteikti ir uzvara Sardīnijas rallija posmā šogad, tomēr arī citos gados mums ir bijušas ļoti intensīvas sacīkstes."

Šogad "Hyundai" komandā brauc norvēģis Andrēass Mikelsens, beļģis Tjerī Nevils, spānis Sordo, francūzis Lēbs un Kregs Brīns no Īrijas.

Sordo pirmo reizi WRC startēja 2003. gadā, bet kopš tā laika viņš startējis 166 rallija posmos, 45 reizes izcīnot godalgotas vietas.

Jau ziņots, ka Igaunijas autosportists Ots Tanaks svētdien triumfēja pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas 12. posmā – Velsas rallijā –, pēc kura palielinājis savu pārsvaru kopvērtējumā.

"Toyota" pilots Tanaks divus posmos pirms sezonas beigām kopvērtējumā tuvāko sekotāju Sebastjanu Ožjēru ("Citroen") apsteidz par 28 punktiem. Divos posmos autosportisti var maksimāli iekrāt 60 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!