Svētdien, 18. jūlijā, Sporta kompleksā "Pilskalni" norisinājās Latvijas autokrosa čempionāta un kausa pirmais posms, kā arī Baltijas kauss B6000 bagijiem. Sacensībās skatītājiem bija iespēja vērot nervus kutinošus braucienus starp pagājušā gada čempioniem un šī brīža ātrākajiem braucējiem, jo cīņas par titulu aizstāvēšanu norisinājās īpaši spraigi. Dienas noslēgumā apbalvoti ātrākie sacensību dalībnieki deviņās ieskaites klasēs, informēja organizatori.

"Xtreme junior" bagiju klase, kura pagājušajā gadā tika pieteikta Latvijas autokrosā, izveidota ar mērķi jaunākajiem "Mini bagiju" klases apbsolventiem turpināt gaitas šajā disciplīnā, kāpjot pa pakāpienam augstāk. Šādu soli spēra arī divi aizvadīto sacensību TOP3 braucēji, Marukuss Ūtēns un Jānis Kozlovskis, kuri kāpa uz pjedestāla pirmā un trešā pakāpiena, bet jaunajiem braucējiem konkurenci sastādīja un otro vietu ieņēma Marks Jeršovs, kurš, tāpat kā divi iepriekš minētie braucēji, debitēja šīs klases sastāvā.

Markuss Ūtēns, pirmās vietas ieguvējs "Xtreme junior" klasē: "Sajūtas ir ļoti labas, diena aizvadīta lieliski! Paldies visiem, kuri mani atbalstīja un juta līdzi, tas sacensībās daudz nozīmē. Domāju, ka mana veiksmes atslēga ir tas, ka šis sporta veids man ir ļoti tuvs – tas ir mans lielākais vaļasprieks. Žēl, ka viens no konkurentiem netika līdz fināla braucieniem, tad cīņa būtu bijusi mazliet interesantāka, bet tāpat esmu priecīgs par šo sacīksti."

"VAZ Klasika"– joprojām klase, kurā skatītāji un sportisti sagaida asākās cīņas starp favorītbraucējiem. Pagājušā gada čempionam Jānim Lindem spēcīgu konkurenci sastādīja Armands Ķēniņš, kurš dienas garumā uzrādīja konkurentspējīgus rezultātus. Finālā Armands izvirzījās vadībā, bet diemžēl brauciena vidū viņa automašīnu piemeklēja tehniskas problēmas un sportistam nācās izstāties no cīņas par godalgotu pozīciju, dodot iespēju pagājušā gada čempionam tiumfēt atkal. Jānis Linde pirmais, otrā pozīcija Raitim Gusevam, bet trešais Jānis Logins. Jānis Linde, VAZ klasika čempions un uzvarētājs pirmajā posmā: "Prieks atkal būt trasē, konkurenti ir spēcīgi, nāksies pacīnīties kārtīgi, lai aizstāvētu čempiona titulu!"

"2000 super" salonautomašīnu klasē iespaidīgs sastāvs, cīņas kā vilku barā. Visas dienas garumā lielisku sniegumu demonstrēja Ivo Gabrāns. Sportists uzvarēja visos kvalifikācijas braucienos, kā arī fināla braucienā, izcīnot pirmo pozīciju 17 dalībnieku konkurencē, otrais Artūrs Bāriņš, bet trijnieku noslēdza Juris Smilga. Ivo Gabrāns šo sezonu uzsāka ar jauniegūtu automašīnu, kuru iegādājās no 2020. gada čempiona Edija Oša. Pirms starta autokrosa sacensībās, Ivo debitēja Latvijas rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā, kur ieguva otro pozīciju "Super 2000" klasē, bet dienu pirms autokrosa iznāciena izgāja cīņās folkreisa disciplīnā.

"Pēc šādas dienas emocijas ir fantastiskas, citādi nemaz nevar būt! Sacensībās viss salīkās pa plauktiņiem, braucām ar pilnu atdevi un rezultāts to pierāda. Diena kopumā grūta, ar komandu esam aizvadījuši jau vairākas nedēļas sacensību režīmā, viegli nav, katrs iebrauciens šķiet smags. Nākamās sacensības plānojam Biržos – rallijkrosa čempionāts, vēl neesam līdz galam izlēmuši, bet viennozīmīgi - 7. augustā būsim Vecpilī," emocijās dalās "2000 super" klases uzvarētājs Ivo Gabrāns.

Labākie Latvijas autokrosa čempionāta pirmajā posmā:

MINI bagiju klase:

1. Kristupas Pilipavičius 2. Agnius Pilipavičius 3. Emīls Mirošņiks

JUNIOR XTREME bagiju klase

1. Markuss Ūtēns 2. Marks Jeršovs 3. Jānis Kozlovskis (J)

XTREME bagiju klase

1. Mikus Neško 2. Keivo Koiv 3. Viesturs Sproģis (J)

B1600 bagiju klase

1. Tautvids Urba 2. Edgars Zīverts 3. Janars Kadaks

VAZ KLASIKA klase

1. Jānis Linde 2. Raitis Gusevs 3. Jānis Logins

1600 saloautomašīnu klase

1. Jānis Lideris 2. Juris Narubins 3. Jānis Nagla

OPEN 2500 saloautomašīnu klase

1. Armands Plūme 2. Mareks Aseriņš (J) 3. Jānis Gustāns

2000 SUPER saloautomašīnu klase

1. Ivo Gabrāns 2. Artūrs Bāriņš 3. Juris Smilga

B6000 bagiju klase

1. Ainārs Ramats 2. Jānis Kozlovskis 3. Dinārs Ramats



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!