Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunais spīdvejists Oļegs Mihailovs sestdien Vācijā izcīnīja piekto vietu Eiropas junioru jeb U-21 čempionāta finālā, kamēr Andžejs Ļebedevs Polijā pieaugušo meistarsacīkstes noslēdza 12. pozīcijā.

Mihailovs piecos braucienos izcīnīja divas uzvaras, divreiz finišēja otrais un ieņēma vienu trešo vietu, summā tikdams pie 11 punktiem.

Par Eiropas junioru čempionu tika kronēts polis Dominiks Kubera, kurš tika pie 14 punktiem, otrais bija viņa tautietis Viktors Lamparts, kuram 13 punkti, bet bronzu ar 12 punktiem izcīnīja dānis Frederiks Jākobsens.

2005. gadā par Eiropas junioru vicečempionu kļuva Ķasts Puodžuks, bet 2013. gadā to atkārtoja Ļebedevs, kurš gadu vēlāk tika arī pie bronzas.

Ļebedevam šosezon bija jāaizstāv pērn izcīnītais Eiropas čempiona tituls pieaugušo konkurencē. Daugavpilietis jau trešajā posmā oficiāli nolika čempiona pilnvaras, sestdien sezonas finālposmā ar trim punktiem ieņemot 15. vietu.

Ļebedevs piecos braucienos izcīnīja trīs trešās vietas, vienu reizi finišēja ceturtais un vienu reizi izstājās.

Pirmajā braucienā viņš iekļuva sadursmē, taču smagus savainojumus neguva. Smagāk avārija beidzās zviedram Andrēasam Junsonam, kuram bija nepieciešama mediķu palīdzība.

Četru posmu kopvērtējumā par čempionu tika kronēts dānis Leons Madsens, kurš uzvarēja arī pēdējā posmā un sezonas gaitā iekrāja 56 punktus.

Sudrabu ar 45 punktiem izcīnīja polis Jaroslavs Hampels, bet 41 punkts un bronza Lielbritānijas spīdvejistam Robertam Lambertam.

Ļebedevs ar 20 punktiem ieņēma 12. pozīciju, bet Mihailovs ar četriem punktiem bija 19. vietā.

Pērn Ļebedevs veica spilgtu ierakstu Latvijas motosporta vēsturē, izcīnot Eiropas čempiona titulu, tomēr šosezon viņam čempiona godu aizstāvēt neizdevās.

Vēl 2014. gadā Maksims Bogdanovs Eiropas čempionātā izcīnīja sesto vietu un kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš šajās sacensībās iekļuvis pirmajā sešiniekā, pērn Ļebedevam šo sasniegumi krietni pārspējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!